Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Texel schaft OV-chipkaart af

07-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_ovchipkaart2_03.jpg
Al jaren wordt er geprobeerd om de plofkip uit de supermarkt te krijgen en de consument te manen om kip te kopen die een beter leven heeft gehad. Albert Heijn en Jumbo beloven beterschap en komen met betere kip. Ook: op Texel wordt de OV-chipkaart afgeschaft, buslijnen verdwijnen en het openbaar vervoer wordt duurder. De Texelaars voelen zich genegeerd.
Texel schaft OV-chipkaart af
Op het Waddeneiland Texel verhuist de OV-chipkaart naar het ronde archief. De bedoeling was om het openbaar vervoer voor iedereen beter te maken, maar in plaats daarvan worden twee van de drie lijnen geschrapt voor regulier vervoer. De prijs van openbaar vervoer op Texel gaat drastisch omhoog. De Texelaars voelen zich genegeerd.
Hoe leven de kippen van Albert Heijn en Jumbo?
Plofkip, Hollandse kip, Nieuwe Standaard Kip, kip met Beter Leven keurmerk van een langzaam groeiend ras of de boerenscharrelkip. De plofkip is aan vervanging toe, maar weet jij wat het beste vlees, de beste koop of de meest diervriendelijke kip is? Wat koop jij als je in de supermarkt staat? Wij bezochten de pluimveestallen van twee grote supermarkten en gingen op zoek naar de leefomstandigheden van de Nieuwe Standaard Kip van de Jumbo en de Hollandse kip van grootgrutter Albert Heijn. Kassa is om 
19.05 te zien op
NPO1
Geef live je mening!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. Je zit tijdens de uitzending achter de knoppen op je smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!