Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Steeds minder hypotheken voor woonboten

06-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
930x520_woonboot
Langzaam maar zeker verdwijnen hypotheken voor woonboten nu de ING Bank gaat stoppen met het verstrekken ervan. Mag dat zomaar? Ook: steeds meer mensen gaan scheiden. Is online scheiden het goedkope alternatief? Getest deze week: high tea, speciaal voor Moederdag!
Steeds minder hypotheken voor woonboten
Wonen op het water is al dik 100 jaar voor veel mensen een lang gekoesterde droom. Het is een woonvorm voor mensen met een kleine portemonnee èn voor vrije vogels die graag middenin de natte natuur wonen en niet driehoog achter willen zitten. Hun droom is dit voorjaar echter ruw verstoord door ING Bank. Jarenlang was de bank marktleider op het gebied van woonboothypotheken. Nu trekt men plotsklaps de stekker er uit.
Is online scheiden echt goedkoop?
Steeds meer mensen beëindigen hun huwelijk. Als je dan uit elkaar gaat moet je een hoop regelen. Tegenwoordig kan je ook 'online scheiden'. Hoe werkt dat, is het echt zo goedkoop als men denkt en hoe lang duurt zo'n scheidingstraject?
Test: high tea
Zondag is het Moederdag en dus het ideale moment om je moeder eens in het zonnetje te zetten. Dat kan je natuurlijk doen met een bos bloemen of een doos chocola, maar ook met een lekkere high tea! Wij gingen langs op zes bijzondere locaties. Welke is het best?
Kassa is om  19.05  te zien op  NPO1
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Meer over:

zaterdag, uitzending
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!