Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Steeds meer consumenten de dupe van internetcriminaliteit

30-01-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_consunieuws_phishing_09.jpg
Kassa staat zaterdag volledig in het teken van internetcriminaliteit. Consumenten werden in 2014 voor maar liefst €12 miljoen opgelicht en dat getal loopt elk jaar op. De politie doet weinig met aangiftes. Hoe kan deze vorm van criminaliteit gestopt worden? We laten je reportages van slachtoffers zien en komen met tips waar je op moet letten op internet.
Honderden e-mails krijgt Kassa elk jaar binnen met voorbeelden van phishingmails en internetoplichting waarmee geprobeerd wordt geld afhandig te maken. Criminelen worden steeds slimmer door hun niet van echt te onderscheiden nepwebshops en gehackte accounts op Marktplaats en Facebook.
 
Aangifte
Vorig jaar werd er maar liefst 43.000 keer aangifte gedaan van internetoplichting. In reportages vertellen gedupeerde consumenten hoe ze in de val zijn gelokt. Ex-hacker Rickey Gevers geeft een exclusief kijkje hoe deze criminelen te werk gaan. We geven tips hoe je internetoplichting kan voorkomen.
Reacties
In de studio reageren Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland, Fleur van Eck van de Fraudehelpdesk en Bas Ketelaars van Stichting Stop Internetoplichting op de vraag hoe internetcriminaliteit gestopt kan worden en waarom het zo moeilijk is deze criminelen te vervolgen.
Kassa is om 
19.05 te zien op
NPO1
Geef live je mening!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. Je zit tijdens de uitzending achter de knoppen op je smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!