Kassa

Zaterdag in Kassa: Solvabiliteitskosten bij aanvraag van je pensioen

18-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_geldknip_03.jpg
Bij Zwitser Leven wordt er €5000 solvabiliteitskosten berekend als je daar een pensioen aanvraagt. Die zijn, volgens Zwitser Leven, bedoeld om het risico af te dekken dat in de toekomst de levensverwachting toeneemt en er langer moet worden uitgekeerd dan nu voorzien. Hoe zit dat? Verder testen we espressocups voor je Nespresso-apparaat.
Zaterdag in Kassa: Solvabiliteitskosten bij aanvraag van je pensioen
Eén miljoen werknemers hebben een pensioen bij een verzekeraar. Als je dan met pensioen gaat, krijg je niet automatisch een pensioen uitgekeerd. Je  moet van het bedrag dat vrijkomt, een levenslange pensioenuitkering aankopen. Dat kun je doen bij de verzekeraar waar je dat kapitaal hebt opgebouwd, maar dat kan ook bij een andere verzekeraar. Doe dat vooral, want de ene verzekeraar keert een hogere uitkering uit dan de ander. Zwitser Leven rekent €5000 solvabiliteitskosten voor bij de aanvraag van je pensioen, want misschien leef je langer dan berekend. Mag dat?
Hoe staat het met onze snurkers?
Snurken is een levensgroot probleem waar maar moeilijk een oplossing voor te bedenken is. Een maand geleden deelden we bij vijf koppels acht anti-snurkmiddelen uit en we hingen een infraroodcamera in de slaapkamer. Tijd voor een tussenstand!
Test: espressocups
We testen koffiecups die passen in een Nespresso-apparaat. Zijn de goedkopere alternatieven net zo goed als het eigen merk Nespresso?Kassa is morgen om 
19.07 op de buis, op
Nederland 1
Doe mee en win!
Je kan vanuit het Kassa Panel een uitslag delen op Facebook en Twitter. Onder alle delers verloten we een leuke prijs. Je maakt namelijk kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Natuurlijk woon je dan ook de uitzending bij.
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!