Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Sleutelkluisjes zijn niet veilig genoeg

27-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inbraak_01.jpg
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan opticiens. De metingen bij verschillende opticiens wijken behoorlijk af. Verder hebben we het over sleutelkluisjes. Die kluisjes worden gebruikt door ouderen om mensen hun huis in te laten, maar die blijken niet heel erg veilig te zijn. Ook hebben we het over de Pamperbox. Honderden mensen kochten een jaarabonnement luiers, maar ze ontvangen helemaal niks.
Grote verschillen bij oogmetingen bij opticiens
Specsavers, Eyewish, Hans Anders. Het zijn allemaal grote opticiens waar je terechtkunt om een oogmeting te doen. Maar wat als de oogmetingen bij de verschillende opticiens heel erg van elkaar verschillen?
Honderden gedupeerden door niet geleverde luiers
Je koopt via Groupon een kortingsvoucher voor 30 euro, vervolgens betaal je op de website www.luierbox.be 300 euro voor een jaarabonnement aan luiers. Klinkt als een prima deal! Maar veel mensen hebben helemaal geen luier ontvangen.
Sleutelkluisjes zijn niet veilig genoeg
Sleutelkluisjes worden gebruikt door ouderen om mensen in hun huis te laten als ze zelf moeilijk naar de voordeur kunnen komen. De kleine kastjes zitten naast de voordeur. De afgelopen jaren steeg het aantal inbraken via sleutelkluisjes. Wat zijn betere alternatieven?
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter ! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Richard28
Richard2831 jan. 2017 - 15:52

Ik kan het slimme deurslot van Invited Smart Lock aanraden. Heeft ook een politiekeurmerk en is dus veilig. Ik ben zeer blij met dit product wat zeker naar behoren functioneert!http://www.invited-smartlock.com/

Mobile Keys
Mobile Keys29 jan. 2017 - 23:45

Kijk eens op www.mobilekeys.nl voor een veilig alternatief voor het gebruik van onveilige sleutelkluisjes: de SKG*** gecertificeerde Clavisio SMART elektronische sleutelkluis in combinatie met het flexibele en dynamisch in te richten Mobile Keys toegangssysteem.

dees1957
dees195728 jan. 2017 - 20:05

De oplossing voor onveilige sleutelkluisjes is er al: zie op de website van Connect Service. Geen sleutelkluisjes meer maar een veilige en voordelige oplossing in de vorm van een zorgcilinder.

Circusprinses
Circusprinses28 jan. 2017 - 20:01

Welke kluisjes zijn wel veilig? Dit vond ik zeer onduidelijk. 

huubk68
huubk6828 jan. 2017 - 19:43

hoe veilig zijn die sleutelkastjes van savant waar kan ik dat zien?

manwijf
manwijf27 jan. 2017 - 12:03

Die zgn opticien is heel vaak gewoon een brillenwinkel. Hoe vaak zou er in zo'n zaak nog een gediplomeerde opticien aanwezig zijn? Laat staan dat zo iemand de hele dag oogmetingen doet. Nee, hoor ben zelf talloze malen geholpen door de medewerker die toevallig vrij was.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!