Kassa

Zaterdag in Kassa: Schimmel en vochtplekken in je huurwoning

11-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3483 keer bekeken
  •  
amber studio 1127

Zaterdag 12 maart besteden we in Kassa aandacht aan het probleem van schimmel en vochtplekken in huurwoningen. Dat is ongezond en soms zelfs gevaarlijk, maar waarom is het zo lastig om de woningcorporatie aan te sporen tot actie?

Maar dat is niet alles, er staan nog meer onderwerpen voor je klaar!

Speellimieten gokwebsites

Kassa duikt opnieuw in de wereld van het online gokken. We bekijken welke speellimieten gokwebsites met een vergunning toestaan voor jongvolwassenen, een groep die volgens de wet extra moet worden beschermd.

Waar je op de ene site 100 euro per dag kunt verspelen met een tijdslimiet, kun je op de andere site naar hartenlust 24 uur per dag gokken met limieten tot tienduizenden euro's. Doen legale gokaanbieders eigenlijk wel genoeg om jonge spelers te beschermen tegen fikse verliezen?

Exploderende gasrekening

Liever koud dan fout. Mensen willen de verwarming best een stuk lager zetten om de Russische oorlogskas niet te spekken. Maar uiteraard spelen er ook praktische problemen: met de huidige, torenhoge gasprijzen wordt een warm huis voor sommige mensen simpelweg onbetaalbaar.

In de studio praten we hierover met Olof van der Gaag van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie.

Belbus: Ongewenst opgezadeld met een abonnement

En ook de Belbus komt zaterdag in actie. Als Marianne een proefabonnement op puzzelsite MemoriePunt wil opzeggen, blijkt ze vast te zitten aan een duur kwartaalabonnement. En als ze niet wil betalen, wordt gedreigd met een incassobureau.

De Belbus duikt in de puzzelscam waar veel mensen in trappen.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kijk zaterdag 12 maart om 19.05 uur naar Kassa op NPO1!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Blabla2022
Blabla202213 mrt. 2022 - 14:17

Woningbouw proberen er altijd onderuit hun verantwoordelijkheid te komen heb al anderhalf jaar vocht en schimmel in huis en altijd en ander smoesjes water van buiten komt nog iedere x naar binnen en woningbouw komt alleen even kijken zeggen ze plekken worden niet groter dus probleem is opgelost ????????

Ilse89
Ilse8912 mrt. 2022 - 19:05

Hier echt precies hetzelfde! Ik woon in deze woning sinds 12-2020. Heb in een jaar tijd 4 of 5 keer gedoe met m’n luchtwegen gehad. Vorig jaar gebeld dat er vocht in de woning zat, omdat het behang geel uitsloeg. Was niet zo volgens de woningcorporatie. Paar weken geleden precies op diezelfde plekken lekkage gehad. Nog steeds niet opgelost. Schimmel hebben ze vorig jaar gewoonweg overheen geverfd en behangen. En verder? Ik moest maar even een spuitbus vochtbestendige verf halen bij de bouwmarkt.

Dianavk68
Dianavk6812 mrt. 2022 - 10:48

Ik ben al 3 maanden bezig met mozaïek wonen, mijn hele ondervloer in keuken, woonkamer, gang is zwart van de schimmel. Er is met de renovatie van alles mis gegaan. Toilet was niet goed aangesloten, douchebak is niet goed geplaatst, schuifpui is niet afgekit. Hierdoor onwijze lekkage. Ik woon hier met mijn zoon, wij zijn inmiddels zo ziek elke keer, dat ik het leven gewoon niet meer zie zitten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!