Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Scheiding? Schuldeiser kan schuld eisen bij je partner!

08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_scheiding.jpg
Morgen in Kassa aandacht voor trouwen in gemeenschap van goederen. Bij een scheiding deel je dan niet alleen bezittingen, maar ook schulden. Als je partner niet kan betalen, wordt de schuld bij jou gehaald. Hoe zit dat? Ook: we testen opladers op zonne-energie. Werken die?
Scheiding? Schuldeiser kan schuld eisen bij je partner!
Trouwen in gemeenschap van goederen: het klinkt zo romantisch. Nederland is één van de weinige landen waar veel echtparen hun bezittingen en schulden delen. Bij een echtscheiding kan dit grote gevolgen hebben. Als bijvoorbeeld één van de partners zijn deel van de schuld niet kan betalen, kan de schuldeiser die schuld bij de andere partner halen. De VVD wil graag dat trouwen in gemeenschap van goederen niet meer vanzelfsprekend is.
Test: zonne-opladers voor je mobiel
We hebben opladers op zonne-energie getest. Handig voor je mobiele telefoon, want dan heb je altijd stroom bij de hand! We kochten er acht tussen de €23 en €80. Werken die ook echt in de praktijk?
Kassa is om 
19.07 te zien op
NPO1
Geef live je mening!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. Je zit tijdens de uitzending achter de knoppen op je smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!