Kassa

Zaterdag in Kassa: Rabobank weigert compensatie bij phishing

  •  
14-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
consunieuws_phishing600_275.jpg
Als je slachtoffer bent van internetfraude, dan word je bij de Rabobank niet automatisch schadeloos gesteld. De consument is aansprakelijk. In Kassa presenteert Milieu Centraal de Keurmerkenapp. Op je mobiel kan je zien welke keurmerken betrouwbaar zijn. We kijken ook naar toeslagen bij vliegtickets. Steeds meer services zijn betaald en de consument betaalt die rekening. Kassa heeft tips voor goedkope vliegtickets!
Zaterdag in Kassa: Rabobank weigert compensatie bij phishing
Iedereen weet dat hij of zij de pincode geheim moet houden. Criminelen hebben echter al veel slimmere manieren bedacht om in je computer te komen en zo je rekening te plunderen. Kassa kreeg de afgelopen maanden duizenden e-mails van consumenten doorgestuurd. Deze nepmails lijken van je bank te komen en zijn tot in de details nagemaakt. De Rabobank blijkt echter consumenten niet te compenseren als zij slachtoffer zijn geworden van phishing. Die schade kan oplopen tot in de duizenden euro's.
Wirwar aan keurmerken: tijd voor een app!
Er zijn inmiddels zoveel keurmerken dat de consument door de bomen het bos niet meer ziet. 'Diervriendelijk', 'maatschappelijk verantwoord' of 'goed voor het milieu', zijn enkele voorbeelden van een keurmerk. Veel keurmerken blijken zelfbedachte logo's te zijn die niets waard zijn. Milieu Centraal presenteert daarom in Kassa de 'Keurmerkenapp'. Hiermee kan je in de winkel op je smartphone kijken of een keurmerk betrouwbaar is.
Test: goedkope vliegtickets
De aanbiedingen voor goedkope vliegtickets vliegen je om de oren. Steeds vaker worden consumenten geconfronteerd met allerlei toeslagen waardoor het eindbedrag een stuk hoger uitkomt. Kassa zet de prijzen op de rijtje en komt met tips hoe je een goedkoop vliegticket kan boeken. Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter!
Heeft u tickets voor goedkope vliegtickets? Bent u wel eens slachtoffer van phishing of wordt uw e-mailbox ook overspoeld met nepmails van uw, of een andere, bank? Doe dan mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw computer, laptop of tablet. Surf naar kassa.vara.nl tijdens de uitzending. Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet of klik
hier  om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!