Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Productwaarschuwingen worden niet altijd gemeld door NVWA

16-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NVWA 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan milieuzones in gemeenten. Want wat doe je als je oude camper niet meer in de gemeente mag rijden vanwege nieuwe regelgeving? Verder hebben we het over productwaarschuwingen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt consumenten vaak niet. En we hebben weer een test: vegetarische burgers!
Gemeenten weren dieselauto’s door nieuwe milieuzone
Wat moet je doen als je met je geliefde dieselcamper je eigen stad niet meer in dreigt te kunnen? Dan vergroen je ‘m met een roetfilter en een katalysator zodat die stukken schoner wordt. Helaas zijn de toelatingseisen in iedere stad verschillend en dat kan problemen opleveren.
Productwaarschuwingen worden niet altijd gemeld door NVWA
Als er iets mis is met een product, dan melden fabrikanten dat aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dat is belangrijk, vooral als je een allergie hebt. Maar de NVWA waarschuwt consumenten vaak niet, terwijl het wel hun taak is toe te zien op de voedselveiligheid.
Test: Vegetarische burgers

De verkoop van vleesvervangers in de supermarkt zit in de lift. Steeds meer mensen consumeren minder vlees. De hoogste tijd voor een vegetarische burgertest!
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram ! Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!