Kassa

Zaterdag in Kassa: Problemen telefonische energieverkoop houden aan

  •  
29-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1471 keer bekeken
  •  
telefoon ouderwets retro 1127
Zaterdag in Kassa gaan we in op de regels waaraan telefonische energieverkopers zich moeten houden. Want hoe kan het dat consumenten nog steeds worden lastiggevallen? Ook blikken we op de achterstanden in het onderwijs. En de Belbus onderzoekt we wat er misgaat bij het bedrijf Rofra Home, dat een klant met reuma een kast zeven keer lat in- en uitladen.

Problemen energieverkoop blijven

Ondanks dat er duidelijke regels zijn waar telefonisch verkopers zich bij het benaderen van consumenten aan moeten houden, lijkt de wereld van de telemarketing voor energie nog steeds een soort Wilde Westen. Energieleveranciers beloofden beterschap en een transparantiekeurmerk werd in het leven geroepen, maar werkt dat ook? Nog steeds worden consumenten lastiggevallen door telefonisch verkopers en zelfs ongewenst overgezet van leverancier. De toezichthouder is helder over de regels, maar in de praktijk blijkt helaas nog steeds dat telefonische energieverkoop over het algemeen niet in het belang is van de consument…

Achterstanden onderwijs

Al weken geven ouders thuis onderwijs aan hun kinderen. Maar inmiddels blijkt uit een landelijke voortgangstest dat alle leerlingen op de basisschool slechter scoren op taal, rekenen en lezen. Hoe gaan we die achterstanden inlopen?

Problemen jeugd-ggz worden steeds groter

De problemen in de jeugd-ggz worden steeds groter. Vorige week riep Jacobine Geel, voorzitter van De Nederlandse ggz, om in actie te komen. “De regering kan niet langer wegkijken bij problemen met kwetsbare jongeren!”. Kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma praat over het belang van mentale gezondheid van jongeren, en wat er op langere termijn misgaat als je er nu geen aandacht aan besteedt. Demissionair Staatssecretaris Paul Blokhuis reageert.

Belbus: Rofra Home laat klant met reuma kast zeven keer in- en uitladen

Renée bestelt in april 2020 een gloednieuwe kast bij Rofra Home van 1837,10 euro. Wanneer deze in mei wordt geleverd, merkt Renée direct op dat er van alles mis mee is. Van spijkers die door de planken zijn geslagen tot aan een scheve achterkant. Als Renée een afspraak maakt om de kast om te ruilen lijkt het probleem te worden opgelost, maar Rofra Home schijnt toch wat planningsproblemen te hebben.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

tijger1
tijger130 jan. 2021 - 18:44

Maar ja, lagere prijzen, speciale korting en men gaat overstag. Gewoon zeggen, geen belangstelling, goedendag, en ophangen, of op het rode knopje drukken. Hoe moeilijk kan het zijn.

borg queen
borg queen29 jan. 2021 - 17:22

Om dat energieverkopers bleven bellen ( soms wel 5 keer per dag, ook onze huidige) en zich blijkbaar niet storen aan het "belmeniet"register, hebben wij de vaste lijn er uit getrokken. Je kan geen nummers blokkeren en op de mobiele telefoon van echtgenoot ( ik heb er geen) kan dit wel. Nu geen last meer.

miennaamishaaz
miennaamishaaz29 jan. 2021 - 15:41

enkele simpele manieren om van energie cowboys af te komen: 1 neem op. 2 zeg tegen je huisgenoot/ wuif dat hij moet aanbellen 3 mute de telefoon nadat je had gezegd dat er iemand aan de deur is 4 wacht een paar uur of todatze ophangen 5 herhaal bij de volgende cowboy. of 1 neem op 2 zet zeer luid voor een paar uur heel irritante muziek aan. 3 loop naar een andere kamer 4 wacht 5 herhaal bij de volgende cowboy. ------- want zodra ze in de gaten hebben dat jij niet winstgevend bent houden ze op met je te bellen.

osman1945
osman194529 jan. 2021 - 13:21

Ook wij worden tot vervelens toe nog steeds lastig gevallen door energieleveranciers, c.q. Personen die bellen NAMENS de leveranciers. Maar, dat zijn mensen van een callcentrum die voor elke klant een goede bonus ontvangen. Bovendien vinden wij de zeer aanhoudende, aggresieve en zeer dwingende wijze ongepast en vaak op het onbehoorlijke af. En dan te weten dat wij ons al vaker hebben aangemeld bij bel me niet register!

gewicht
gewicht29 jan. 2021 - 13:14

En ik zeg altijd, onbekend nummer ? Neem dan de hoorn op met een groet maar zonder je naam te noemen en laat de ander zich eerst maar melden. Bevalt je het niet dan de hoorn er op. Strooi ook niet met je telefoonnummer.

Dave lubeck
Dave lubeck29 jan. 2021 - 12:02

Tja , over dat gezeur met telefonisch energieverkoop ! Mensen zeuren zelf zoveel . Ik zeg altijd , onbekend nummer of je word gebeld onder privé nummer ? Nooit opnemen of telefoontje afbreken . Kijk op internet bij wie dat telefoonnummer hoort , dan zie je snel of het zo'n energieverkoop is . Dan klik je op die drie puntjes rechtsboven , dan zie je gespreks geschiedenis . Klik daar op , en hè ziet dan de telefoonnummers die voor jou onbekend zijn en die kan je allemaal blokkeren ! En dan word je nooit meer lastig gevallen . Tekst en uitleg door mij is best veel woorden, maar als je het begrijpt dan is het in 10secobden geregeld dat je nooit meer geveld word door duistere telefoonnummers . Zo en dit gezegd hebbende , hoeft niemand meer te zeiken en zeuren over telefonisch verkoop ! Neem je toch op , dan vraag je om problemen!

1 Reactie
karin_91396
karin_9139629 jan. 2021 - 13:38

Kijk, ik ben zo'n zeurend mens. Op mijn mobiele telefoon weet ik ook die drie puntjes te vinden, daar hoef je geen universitaire opleiding voor te hebben genoten. Ooit gehoord van vaste telefoons? Daar zitten geen puntjes op! Goh, wat nu!? Breek me de bek niet open over geheime nummers, aub..... Iedere dag, zowel vast als mobiel wordt ik gek gebeld door deze telefoonterroristen. op mijn mobiel heb ik 93 van deze stalkers geblokkeerd. Zij hebben namelijk niet één nummer maar velen. Op mijn vaste telefoon neem ik niet meer op met 088, 085, 010, 020 en 033. Het vervelende hiervan is: Er zitten óók legitieme bedrijven bij. Dus begin jij nu niet over zeuren......!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!