Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Problemen met toekenning van hulpmiddelen door zorgverzekeraars

23-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere zieke ziekenhuis verpleeghuis rolstoel 930 520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan onbetrouwbare soa-zelftests. Begeleiding schiet soms ernstig te kort, wat tot grote risico’s kan leiden. Verder hebben we het over de problemen met het toekennen van hulpmiddelen door zorgverzekeraars. En een spaarrekening openen voor je kleinkind, hoe gaat dat?
Onbetrouwbare soa-zelftests
De meeste soa-zelftests zijn onbetrouwbaar of zijn niet juist voor de persoon in kwestie. De begeleiding schiet meestal ernstig te kort, wat tot grote gezondheidsrisico’s kan leiden. Consumenten weten niet wat een goed online testaanbieder is.
Problemen met toekenning van hulpmiddelen door zorgverzekeraars
Kassa ontving veel klachten van ouders die problemen ervaren met het toekennen van hulpmiddelen door zorgverzekeraars. Een veelgehoorde klacht is dat de criteria om in aanmerking te komen voor hulpmiddelen, veel te strikt geformuleerd zijn. In deze uitzending vertellen we het verhaal van een moeder van een zwaar gehandicapt kind, die niet de aangepaste stoel krijgt die haar achtjarige dochter nodig heeft.
Sparen voor je kleinkind, wat zijn de mogelijkheden?
Veel opa’s en oma’s openen een spaarrekening voor een kleinkind. Maar bedenk goed of je dat op naam van het kind doet, of op je eigen naam. Als je een spaarrekening opent op naam van het kleinkind, dan heb je er als grootouder niets meer over te zeggen. De ouders/wettelijk vertegenwoordigers beheren dan het geld.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

methanol
methanol9 nov. 2016 - 14:38

ik heb al een probleem ik heb het aan mijn rug en nek of te wel 2 keer dubbele hernia's en twee blokken in mijn nek ik heb zelf een opsta stoel gekocht en aan beide kanten van mijn ellebogen een operatie gehad nu blijkt ik het ook aan beide benen te hebben ik wordt steeds minder mobiel nog effe en moet een hulprolstoel gaan gebruiken ik heb al twee proccesen gewonnen van het UVW maar ze blijven doorgaan ik moet gewoon gaan werken een uurtje per dag daar komt nog bij dat ik ook een klap voet heb ook een hulp beugel ik hoop dat ze het zelf krijgen ik heb hier niet om ge vraagt ziek te worden  maar bij het UVW doen ze of ik niks heb in mijn handen dode plekken dus mag niet met machines werken en nog meer van dat soort zaken

dickie43
dickie4325 sep. 2016 - 11:26

Problemen met toekenning van hulpmiddelen door zorgverzekeraars" Je mag het natuurlijk zo'n kind niet aandoen maar eigenlijk zou je haar gewoon moeten parkeren in de kamer van de wethouder en weglopen. Laat de wethouder het dan maar oplossen.

harmsen
harmsen24 sep. 2016 - 12:13

" Problemen met toekenning van hulpmiddelen door zorgverzekeraars" . " Wijkzorg heeft een tekort van180 miljoen euro" Allemaal nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Zorgverzekeraasrs weigeren gewoon te doen wat ze wél behoren te doen. Ze hebben geld genoeg om het allemaal te bekostigen. Stelletje .....(vul maar in).

Ria Sturm
Ria Sturm23 sep. 2016 - 13:07

Mag ik klagen over een bewegingsmelder boven mijn schutting?Het heeft geen enkele functie,ik wil echt niet inbreken bij deze buren.

1 Reactie
tijger1
tijger123 sep. 2016 - 15:42

Klagen mag altijd, of het helpt is een tweede. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!