Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Petitie voor long COVID-behandelcentra krijgt veel steun

09-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6510 keer bekeken
  •  
zaterdag_kinderen_covid_1127

Op donderdag 15 februari stemt de Tweede Kamer over extra zorg, behandeling en expertisecentra voor long COVID-patiënten. Een petitie hierover is (vrijdagochtend) al ruim 70.000 keer getekend. Ter ondersteuning van deze petitie zal Kassa zaterdag in de uitzending opnieuw aandacht vragen voor behandelcentra voor deze grote groep patiënten die vooralsnog in de kou blijft staan.

Wil je de petitie ook steunen? Je vindt ‘m hier: Stem voor post-COVID-poliklinieken.

Verder besteden we in onze uitzending aandacht aan deze onderwerpen:

Hypotheekverstrekker dwarsboomt hospita, dakloosheid dreigt

Een van de opties om de wooncrisis te bezweren is de comeback van de hospita. Veel alleenstaande ouderen wonen in veel te grote huizen en kunnen met gemak een paar studenten of werkende jongeren huisvesten. Een ouder echtpaar uit Arnhem komt ook op dit idee. Het lijkt een mooie oplossing, tot hun hypotheekbank achter dit kamerverhuur komt... Het conflict loopt zo hoog op dat de bank hun huis nu wil veilen. Het echtpaar dreigt nu zelf dakloos te worden.

Belbus: brailleleesregel raakt zoek in de post

Na een bezoek vergeet de blinde Riet haar brailleleesregel mee naar huis te nemen. Ze vraagt of deze kan worden opgestuurd, maar dan raakt het pakketje zoek. En Riet, die kan niet zonder de leesregel.

Gietvloermeesters frustreert klanten

Je betaalt duizenden euro's voor een prachtige gietvloer, maar wat je krijgt gestort is een bak ellende. Een speurtocht naar een oude bekende. In Kassa de loze beloftes van De Gietvloermeesters die een spoor van frustratie, woede en verdriet achterlaten.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending mee op X. Gebruik #KassaTV in je berichten om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is zaterdag 10 februari te zien op tv. We zijn er op het vertrouwde tijdstip van 19.15 uur op NPO2!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!