Kassa

Zaterdag in Kassa: Particuliere investeerders bezetten woningmarkt

12-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4556 keer bekeken
  •  
huur woning huis flat appartement
Zaterdag in Kassa werpen we een blik op de aanwezige particuliere investeerders op de woningmarkt. Daarnaast is het tijd voor alweer de laatste editie van ‘Wil je op me stemmen?’, gaan we in op Instagram-hacks en laten we in de Belbus zien hoe parkeren met een parkeervergunning een vak apart blijft.

Particuliere investeerders bezetten woningmarkt

Ook in 2020 zijn er veel woningen gekocht door particuliere investeerders, die het vervolgens verhuren. Als starter kom je daarom bijna niet meer aan een koopwoning en de leefbaarheid in de wijken holt achteruit. Kassa gaat kijken in het Laakkwartier in Den Haag, een wijk die enorm in trek is bij particuliere beleggers.

Gehackte Instagram-accounts

Hackers kunnen relatief eenvoudig het Instagram-account van een ander overnemen. Als dit eenmaal gebeurt, is het knap lastig om je account weer terug te krijgen. Dit gebeurde onlangs ook zangeres en actrice Loes Haverkort. Haar Instagram-account met ruim 33.000 volgers werd door hackers overgenomen. Ondanks verschillende pogingen kreeg Loes geen contact met Instagram om haar account terug te krijgen en kon ze zelf van het ene op het andere moment nergens meer bij. Hackers richten zich niet alleen op gebruikers met veel volgers, het kan iedereen overkomen. Ethisch hacker Sijmen Ruwhof legt uit hoe het gebeurt en geeft in Kassa tips hoe je dit kunt voorkomen.

Wil je op me stemmen?

In alweer de laatste editie van de rubriek: Wil je op me stemmen? gaan er weer twee zwevende kiezers op date met een lijsttrekker. Voor een open gesprek, en om hun verhaal te delen. De lijsttrekkers luisteren, en proberen met hun politieke verleidingskunsten hun date te overtuigen.

Belbus: Parkeren met een parkeervergunning blijft een vak apart

Shannon en Gijs krijgen maar liefst dertien parkeerboetes van de gemeente Amsterdam, en dat terwijl ze een parkeervergunning hebben. Bezwaar indienen blijkt technisch zeer ingewikkeld en de beslissing op bezwaar is minstens zo opmerkelijk.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Robert-1962
Robert-196213 mrt. 2021 - 9:29

Er zullen best nog meer oplossingen zijn. Maar als gemeenten nu verplichten dat alle woningen in hun gemeenten alleen mogen worden gekocht voor zelfbewoning en/of verhuur in de eerste graad is volgens mij het probleem van aankoop door beleggers vrij snel opgelost.

Jacq67
Jacq6712 mrt. 2021 - 15:39

Ik wil graag gewoon iets kwijt uit frustratie! Ik ben nu al ruim een jaar op zoek naar een koopwoning maar nu blijkt dat mijn biedingen prima zijn maar omdat ik geen aankoopmakelaar heb ik steeds buiten de boot zal vallen! Sinds wanneer moet je (bijna verplicht) een aankoopmakelaar hebben en waarom zijn de kosten hiervoor zo enorm hoog?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!