Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Is een particuliere coronatest verstandig of niet?

17-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
coronatest 1127
Sinds kort bieden enkele Nederlandse sites coronatesten voor particulieren aan. Is zo’n test kopen verstandig? Dat zie je zaterdag in Kassa. Daarnaast kijken we naar kinderen die dankzij de maatregelen een onderwijsachterstand oplopen en vertelt fysiotherapeut Thomas Mulder hoe je tijdens het thuiswerken rugklachten kunt voorkomen. En we hebben weer een fleurige Belbus.

Particuliere coronatesten: verstandig of niet?

Door het tekort aan coronatesten kan maar een beperkt aantal mensen door de GGD worden getest op het virus. Maar Nederlandse sites bieden testen aan particulieren aan. Is het verstandig zo’n test te kopen? Werken ze wel? En wat kun je met de uitslag?

Kinderen met een onderwijsachterstand

Naarmate de scholen langer dicht blijven, lopen steeds meer kinderen een onderwijsachterstand op. Terwijl sommige kinderen thuis goed zelfstandig kunnen leren op afstand, lukt dat anderen helemaal niet. Scholen doen hun best om dit zo goed mogelijk te organiseren, maar deskundigen maken zich grote zorgen. Hoe moeten de kinderen hun leerachterstand straks inhalen of zal er voor altijd sprake zijn van een coronageneratie?

Thuiswerktips

Fysiotherapeut Thomas Mulder laat zien hoe jij, met simpele gedragsverandering, rugklachten kunt voorkomen tijdens het thuiswerken.

Belbus op bloementour in Hardenberg en Nijverdal

Fleur en Madelief willen graag hun oma in deze eenzame tijd opfleuren. Oma zit door de coronacrisis namelijk helemaal alleen thuis en de kleindochters kunnen helaas niet langskomen. Sahil schiet ze te hulp met een echte lenteverrassing.

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!