Kassa

Zaterdag in Kassa: Moet vaccin tegen meningokokken B ook in het vaccinatieprogramma?

  •  
15-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
930x520_ziek
Zaterdag in Kassa staan we uitgebreid stil bij de besmetting met de meningokokkenbacterie. Als je kind besmet is, kunnen de gevolgen ingrijpend zijn. Verder besteden we aandacht aan de etikettering van duurzame vis. Geldt etikettering ook voor viskramen en weten visboeren wel voldoende over duurzame vis?
Ouders en kinderartsen: neem vaccin tegen meningokokken B op in het Rijksvaccinatieprogramma
Het komt gelukkig niet vaak voor, maar als je kind besmet is kunnen de gevolgen ingrijpend zijn. Er zijn verschillen varianten van de meningokokkenbacterie. Worden alle kinderen goed gevaccineerd voor de verschillende varianten van de meningokokkenbacterie? En wat zijn de verschijnselen waar je op moet letten als je kind ziek wordt? We praten er uitgebreid over met hoogleraar Kindergeneeskunde Ronald de Groot. Na de uitzending gaat Kassa live op Facebook, zodat jij je prangende vragen aan de hoogleraar kunt stellen. Je kunt hier live meekijken .
Informatie over duurzame vis ontbreekt bij visboeren
Als je wilt weten of de vis duurzaam is gevangen of niet, moet je kijken naar het MSC of ASC keurmerk. En als dat er niet is, dan kun je op een etiket lezen waar de vis vandaan komt. Maar waarom is die informatie er vrijwel nooit in een viswinkel of op de markt?
Belbus: Geld niet terug voor elektrische deurbel
Deze week bracht de Belbus een bezoekje aan Johan in het Limburgse Lottum. Johan dacht via Marktplaats een handige elektrische deurbel met camera te hebben gekocht. Maar de aankoop viel tegen, dus Johan stuurde de bel terug. Het bedrag van €85,85 kwam echter niet terug. Na contact met allerlei tussenpartijen ziet Johan door de bomen het bos niet meer. Tijd voor de Belbus dus!
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Kassa bijwonen? Kies  hier  de datum van jouw keuze.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

endemion
endemion15 feb. 2019 - 21:38

Wat een onzin er is geen goede reden om überhaupt te vaccineren. Sterker nog tal van statistieken wijzen uit dat vaccinaties meer schade aanrichten dan dat ze voorkomen. Hieronder een klein voorbeeld maar ook als je de dood meeneemt wat hieronder niet het geval is kom je er met vaccinatie slechter vanaf. Vaccinatie kansen op aandoeningen vs niet vaccineren Diabetes                ± 2.8     x  meer kans Autisme                 ± 2.5     x  meer kans Schildklier afwijking   ± 17      x  meer kans Migraine        ± 2.3    x  meer kans Epilepsie        ± 10.9    x  meer kans Scoliosis         ± 10.8    x  meer kans (kromme wervelkolom) Autoimmuun aandoening    ± 18.9  x  meer kans (immuunsysteem keert zich tegen het eigen lichaam) Hyperactiviteit        ± 3.9    x  meer kans (ADHD ed) Hooikoorts        ± 3.7    x  meer kans Oorontstekingen        ± 5.8    x  meer kans Herpes            ± 47.4    x  meer kans Exeem ed        ± 1.8    x  meer kans Neusontstekingen    ± 20    x  meer kans Astma/Bronchitis    ± 7.8    x  meer kans Allergieën        ± 2.2    x  meer kans Gemiddelde         ± 10.5  x  meer kans op aandoeningen

1 Reactie
kareldoorman
kareldoorman16 feb. 2019 - 17:52

Helemaal eens . Helaas zal bij ook bij deze uitzendingvan kassa het economisch belang prevaleren . Het blijft de macht van de Staats omroep NPO 1,2,3 etc .Daar duld men geen gefundeerde tegenspraak en cijfers die een ander beeld laten zien .

elmarojo
elmarojo15 feb. 2019 - 18:37

Ja, geld geld en nog eens een keer geld. Daar draait het allemaal om.

kareldoorman
kareldoorman15 feb. 2019 - 16:28

Moet zijn enten 

2 Reacties
tenormin
tenormin15 feb. 2019 - 16:55

Wat bedoelt u met: "moet zijn enten"? Er zijn immers inentingen en enten is, voor zover ik weet een woord uit de flora wereld. Zoals men een roos ent op een andere stam.

kareldoorman
kareldoorman15 feb. 2019 - 18:01

Klopt helemaal gaat natuurlijk om vaccineren en inentingen 

kareldoorman
kareldoorman15 feb. 2019 - 16:27

Meningokokken B zit nog niet in het RVP programma. B waar in 14 jaar tijd in de leeftijdsgroep 0-4 jaar het aantal ziektegevallen van 210 tot 12 is teruggelopen en de leeftijd 10-19 van 88 tot 6 ,ziekte gevallen zonder vaccinatie. Vigiacces is een instituut dat onder toezicht van de Wereld gez. Org de gerapporteerde bijwerkingen van meningokokken vaccin ( merknaam Nimenrix) bijhoudt op 30-9-2018 staat de teller op 77.795 gemelde gevallen van vaccinatie schade door Men. Kok ACWY wereld wijd .Daar horen we niets over in de media ????Maar waarom die push om massaal in te eten, die bangmakerij en die overtrokken aandacht voor uiterst zeldzame ziekte .over een periode van 3.5 jaar staat dit aantal in een schril contrast met cijfers voor bijvoorbeeld ; de sterfte aan kanker , aan kindermishandeling , aan verkeersongevallen etc.De vaccin industrie wordt aangestuurd door de EU en farmaceutische industrie. De onlangs gevoerde dem. Door de jeugd voor het klimaat werd eveneens geïnitieerd door de EU lobby 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!