Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Moet vaccin tegen meningokokken B ook in het vaccinatieprogramma?

15-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
930x520_ziek
Zaterdag in Kassa staan we uitgebreid stil bij de besmetting met de meningokokkenbacterie. Als je kind besmet is, kunnen de gevolgen ingrijpend zijn. Verder besteden we aandacht aan de etikettering van duurzame vis. Geldt etikettering ook voor viskramen en weten visboeren wel voldoende over duurzame vis?
Ouders en kinderartsen: neem vaccin tegen meningokokken B op in het Rijksvaccinatieprogramma
Het komt gelukkig niet vaak voor, maar als je kind besmet is kunnen de gevolgen ingrijpend zijn. Er zijn verschillen varianten van de meningokokkenbacterie. Worden alle kinderen goed gevaccineerd voor de verschillende varianten van de meningokokkenbacterie? En wat zijn de verschijnselen waar je op moet letten als je kind ziek wordt? We praten er uitgebreid over met hoogleraar Kindergeneeskunde Ronald de Groot. Na de uitzending gaat Kassa live op Facebook, zodat jij je prangende vragen aan de hoogleraar kunt stellen. Je kunt hier live meekijken .
Informatie over duurzame vis ontbreekt bij visboeren
Als je wilt weten of de vis duurzaam is gevangen of niet, moet je kijken naar het MSC of ASC keurmerk. En als dat er niet is, dan kun je op een etiket lezen waar de vis vandaan komt. Maar waarom is die informatie er vrijwel nooit in een viswinkel of op de markt?
Belbus: Geld niet terug voor elektrische deurbel
Deze week bracht de Belbus een bezoekje aan Johan in het Limburgse Lottum. Johan dacht via Marktplaats een handige elektrische deurbel met camera te hebben gekocht. Maar de aankoop viel tegen, dus Johan stuurde de bel terug. Het bedrag van €85,85 kwam echter niet terug. Na contact met allerlei tussenpartijen ziet Johan door de bomen het bos niet meer. Tijd voor de Belbus dus!
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Kassa bijwonen? Kies  hier  de datum van jouw keuze.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!