Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Opvallende regels in huurcontracten

01-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2043 keer bekeken
  •  
Ondertekenen overeenkomst contract papier groot

Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan opvallende regels die verhuurders opnemen in het huurcontract. Vaak zijn dat regels die helemaal niet opgesteld mogen worden. Verder hebben we het over antidepressiva en de afbouwmedicatie die nog vaak niet vergoed wordt en vertellen we het schrijnende verhaal van Tansu, die het huis uitgezet wordt.

Afbouwmedicatie antidepressiva nog steeds niet vergoed

Afbouwmedicatie voor mensen die met hun antidepressiva willen stoppen wordt vaak nog niet vergoed. Volgens verzekeraars is afbouwen per week een geschikte optie, maar psychiaters kiezen er vaak voor om hun patiënten per dag af te laten bouwen. Door de medicatie met kleinere stapjes te verminderen is de kans op afkickverschijnselen lager voor veel gebruikers.

Opvallende regels in huurcontracten

Niet in de muren mogen boren, geen muziek mogen afspelen of een logeerverbod. Dit zijn voorbeelden van regels die je in huurcontracten tegen kan komen. Ook vragen verhuurders vaak onterechte kosten aan de huurder. Verhuurders mogen dit soort regels helemaal niet opstellen en eisen van de huurder. Toch gebeurt dit helaas nog regelmatig.

Huis uitgezet worden na overlijden grootouders

We vertellen het verhaal van Tansu van 29 uit Mijdrecht. Zij moet de huurwoning waar ze al bijna haar hele leven met haar opa en oma samen woonde verlaten, omdat ze na hun overlijden niet officieel als medehuurder was geregistreerd. De woningcorporatie zet haar daarom op straat, zonder alternatief. Hoe kan dit?

Belbus: Schoonmaakrobot spoorloos verdwenen

Een schoonmaakrobot voor een zwembad die voor reparatie wordt opgestuurd, komt maar niet terug. De robot wordt gegijzeld door de leverancier, een oude bekende van de Belbus. Tijd voor actie van het B-Team!

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!