Kassa

Zaterdag in Kassa: Opvallende regels in huurcontracten

01-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1966 keer bekeken
  •  
Ondertekenen overeenkomst contract papier groot

Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan opvallende regels die verhuurders opnemen in het huurcontract. Vaak zijn dat regels die helemaal niet opgesteld mogen worden. Verder hebben we het over antidepressiva en de afbouwmedicatie die nog vaak niet vergoed wordt en vertellen we het schrijnende verhaal van Tansu, die het huis uitgezet wordt.

Afbouwmedicatie antidepressiva nog steeds niet vergoed

Afbouwmedicatie voor mensen die met hun antidepressiva willen stoppen wordt vaak nog niet vergoed. Volgens verzekeraars is afbouwen per week een geschikte optie, maar psychiaters kiezen er vaak voor om hun patiënten per dag af te laten bouwen. Door de medicatie met kleinere stapjes te verminderen is de kans op afkickverschijnselen lager voor veel gebruikers.

Opvallende regels in huurcontracten

Niet in de muren mogen boren, geen muziek mogen afspelen of een logeerverbod. Dit zijn voorbeelden van regels die je in huurcontracten tegen kan komen. Ook vragen verhuurders vaak onterechte kosten aan de huurder. Verhuurders mogen dit soort regels helemaal niet opstellen en eisen van de huurder. Toch gebeurt dit helaas nog regelmatig.

Huis uitgezet worden na overlijden grootouders

We vertellen het verhaal van Tansu van 29 uit Mijdrecht. Zij moet de huurwoning waar ze al bijna haar hele leven met haar opa en oma samen woonde verlaten, omdat ze na hun overlijden niet officieel als medehuurder was geregistreerd. De woningcorporatie zet haar daarom op straat, zonder alternatief. Hoe kan dit?

Belbus: Schoonmaakrobot spoorloos verdwenen

Een schoonmaakrobot voor een zwembad die voor reparatie wordt opgestuurd, komt maar niet terug. De robot wordt gegijzeld door de leverancier, een oude bekende van de Belbus. Tijd voor actie van het B-Team!

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

yves1717
yves171725 okt. 2022 - 18:17

compensatie regeling van 2002 tot 2021 doorlopend krediet gehad van 9000 euro bij de rabobank en betaalde 78 euro in de maand aan rente.

Els Blok
Els Blok1 okt. 2021 - 13:19

Ik las over Tansu, die t huis waar zij al zo lang woonde werd uitgezet. Ik ken nu iemand in n soortgelijke situatie. Is iemand van 50 jaar die bij de moeder woont En niets heeft geregeld . Moeder is terminaal. Wat kan ik doen of aanraden om te voorkomen dat die op staat wordt gezet? Moeder ligt op sterven.

2 Reacties
JannieBoe
JannieBoe1 okt. 2021 - 14:23

Hallo Els, wat een nare situaties! Het is zaak dat uw kennissen snel iets gaan regelen. Bij het Juridisch Loket staat een voorbeeldbrief om medehuurschap aan te vragen, zie https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-verzoek-om-medehuurderschap/ Bij de Woonbond staat ook uitgebreide info https://www.woonbond.nl/vraagbaak/kunnen-onze-kinderen-huis-blijven-wonen Hopelijk gaat de verhuurder akkoord.

Redacteur
Redacteur 1 okt. 2021 - 14:38

Beste Els, Wat een lastige situatie! JannieBoe geeft hierin een goed advies. In deze situatie is het belangrijk om contact op te nemen met het Juridisch Loket om de mogelijkheden te bespreken. Zou je je verhaal willen mailen naar kassa@bnnvara.nl? Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Redactie Kassa.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!