Kassa

Zaterdag in Kassa: Ongewenste stof in kinderautostoeltjes Joolz

06-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
baby in kinderstoeltje bang 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan een neusspray als Otrivin. Het middeltje lijkt onschuldig, maar is erg verslavend. Verder hebben we het over kinderautostoeltjes van Joolz: daar zit de ongewenste stof TCPP in. We hebben het daarnaast over de kosten bij het afsluiten van een hypotheek en we hebben natuurlijk de Belbus!
Afsluiten hypotheek zonder advies goedkoper, maar is het verstandig?
Tegenwoordig kun je online een hypotheek afsluiten zonder advies voor €300,-, de zogeheten ‘execution only methode’. Doe je het via een hypotheekadviseur, dus met advies, dan kunnen de kosten oplopen naar meer dan €3000,-. Is het verstandig een hypotheek af te sluiten zonder advies?
Verslaafd aan neusspray
Het heet tegenwoordig 'otrivinisme'; overmatig neusdruppelgebruik. Volgens KNO-artsen kunnen patiënten verslaafd raken aan neusspray. Maar hoe raak je verslaafd aan een middel dat gewoon te koop is in de winkel?
Ongewenste stof TCPP in Joolz kinderstoeltje  

De Consumentenbond ontdekte de ongewenste stof TCPP in een kinderautostoeltje van het merk Joolz. TCPP is een vlamvertrager die voor speelgoed al verboden is, maar voor autostoeltjes nog niet. Er is echter te weinig onderzoek gedaan naar TCPP om te kunnen garanderen dat de stof niet kankerverwekkend is. Daarnaast is het volgens deskundigen ook niet nodig om deze stof te gebruiken omdat er veilige alternatieven zijn, maar fabrikant Joolz denkt daar anders over.
Belbus: XS4ALL schrijft onterecht geld van rekening
Internetprovider XS4ALL schrijft onterecht geld af van de rekening van meneer en mevrouw Eijkenboom. In februari kwamen ze er achter dat er al 3,5 jaar elke maand geld van hun rekening wordt afgeschreven door de provider, terwijl ze daar helemaal geen abonnement hebben!
We zijn er dit keer om 18:50 op NPO1!
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!