Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Onduidelijke tarieven bij laadpalen elektrische auto's

14 feb 2020
  •  
leestijd 2 minuten
elektrische auto 1127
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan de onduidelijke tarieven bij laadpalen voor elektrische auto’s. De laadpaaltarieven verschillen niet alleen per provincie en stad, maar ook nog eens gedurende de dag. Hoe zit dat? Ook kijken we naar hoe gemeenten fouten maken bij de WOZ-beschikking en verdiepen we ons in de doorlopende kredieten en het compensatieplan van Crédit Agricole. Verder gaan we met de Belbus langs bij Mariëlle, die na annulering haar geld bij Blokhut-stunter.nl niet terugkrijgt.

Onduidelijke tarieven bij laadpalen voor elektrische auto's

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, ook voor particulieren. Eind 2019 waren er in Nederland 107.000 volledig elektrische auto’s (en 203.000 stekkerauto’s, incl. hybride). De verwachting is dat er in 2021 nog 50.000 tot 80.000 bijkomen. Maar hoe aantrekkelijk zijn de laadprijzen? Die verschillen niet alleen per provincie en per stad, maar ook gedurende de dag. Tijdens de piekuren zijn de ‘slimme laders’ namelijk duurder, om zo zware belasting van het netwerk tegen te gaan. Hoe weet je wanneer je waar het goedkoopst laadt? Als consument weet je vooraf niet wat je betaalt. En dat terwijl het wel een consumentenrecht is… Hoe zit dat? Je ziet het zaterdag in Kassa.

Crédit Agricole stopt met doorlopende kredieten

De Nederlandse tak van Crédit Agricole – één van de grootste aanbieders van consumentenkredieten in Nederland - stopt volledig met doorlopende kredieten, laat de bank weten in reactie op Kassa. Het gaat waarschijnlijk om tienduizenden en mogelijk honderdduizenden leningen. De maatregel van de bank valt samen met een gedwongen compensatieplan voor mogelijk honderdduizenden klanten die een veel te hoge rente betaalden voor hun doorlopende krediet. Wat betekent het compensatieplan? En hoe pakt dit uit voor de Nederlandse klanten van Crédit Agricole?

WOZ-beschikking pakt hoog uit door fout gemeente

De WOZ-beschikking ligt weer op de mat. Maar die pakt vaak te hoog uit voor appartementeneigenaren door een fout van de gemeente. Hoe zit dat?

Belbus: Blokhut-stunter.nl stuntelt erop los

Mariëlle koopt een schuur van maar liefst tweeduizend euro bij Blokhut-stunter.nl. Omdat hij helaas niet binnen de beloofde termijn leverbaar is, annuleert ze de koop. Maar haar aankoopbedrag is drie maanden na annuleren nog steeds niet terugbetaald. Sahil gaat erop af!

Kassa is om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Geef je mening!

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons op Facebook en volg ons ook op Instagram en LinkedIn!
Wil je consumentennieuws en alles over Kassa ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Dit seizoen Kassa zelf op de eerste rang meemaken? Bestel je ticket(s) hier.
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!