Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Niet op alle plastic flesjes zit statiegeld

26-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2306 keer bekeken
  •  
1127PLastic-fles

Kassa besteedt zaterdag aandacht aan statiegeld op plastic flessen. Sinds deze zomer zit er statiegeld op kleine plastic flesjes, maar niet op álle plastic flesjes. Hoe zit dat? Verder hebben we het over het ondernemerskrediet en laten we zien hoe zwaar kleine ondernemers het op dit moment hebben. Daarnaast hebben we het over zwarte tandpasta met actieve houtskool; werkt dat écht voor wittere tanden?

Statiegeld niet op alle plastic flessen

Sinds deze zomer zit er  statiegeld op kleine plastic flesjes. Toch zijn er nog genoeg drankjes in een plastic fles te vinden in de supermarkt waar geen statiegeld op zit. Hoe zit dat precies en... worden we geflest?

Zware tijden voor kleine ondernemers

Het zijn voor veel kleine ondernemers en hun gezinnen zware tijden. Door de coronacrisis hebben ze minder of geen inkomsten en hebben ze ook nog eens te maken met een torenhoge rente over het ondernemerskrediet. En geld om die lening af te lossen, is er vrijwel niet.

Zwarte tandpasta voor wittere tanden?

Wellicht ben je het in het winkelschap of op sociale media al eens tegengekomen; zwarte tandpasta met actieve houtskool. Je koopt het in poeder- of pastavorm en de voornaamste belofte is dat de actieve houtskool zorgt voor wittere tanden. Maar werkt het ook?

Belbus: De trap die nooit kwam

Een prachtige wenteltrap die met een paar weken zou komen, is er na drie maanden nog steeds niet. Nadia en Vincent moeten omhoog met een ladder in hun droomhuis en de verbouwing ligt helemaal overhoop. De winkel komt elke keer met andere smoesjes, dus tijd voor Ciana om in de bres te springen.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!