Kassa

Zaterdag in Kassa: Niet op alle plastic flesjes zit statiegeld

26-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2220 keer bekeken
  •  
1127PLastic-fles

Kassa besteedt zaterdag aandacht aan statiegeld op plastic flessen. Sinds deze zomer zit er statiegeld op kleine plastic flesjes, maar niet op álle plastic flesjes. Hoe zit dat? Verder hebben we het over het ondernemerskrediet en laten we zien hoe zwaar kleine ondernemers het op dit moment hebben. Daarnaast hebben we het over zwarte tandpasta met actieve houtskool; werkt dat écht voor wittere tanden?

Statiegeld niet op alle plastic flessen

Sinds deze zomer zit er  statiegeld op kleine plastic flesjes. Toch zijn er nog genoeg drankjes in een plastic fles te vinden in de supermarkt waar geen statiegeld op zit. Hoe zit dat precies en... worden we geflest?

Zware tijden voor kleine ondernemers

Het zijn voor veel kleine ondernemers en hun gezinnen zware tijden. Door de coronacrisis hebben ze minder of geen inkomsten en hebben ze ook nog eens te maken met een torenhoge rente over het ondernemerskrediet. En geld om die lening af te lossen, is er vrijwel niet.

Zwarte tandpasta voor wittere tanden?

Wellicht ben je het in het winkelschap of op sociale media al eens tegengekomen; zwarte tandpasta met actieve houtskool. Je koopt het in poeder- of pastavorm en de voornaamste belofte is dat de actieve houtskool zorgt voor wittere tanden. Maar werkt het ook?

Belbus: De trap die nooit kwam

Een prachtige wenteltrap die met een paar weken zou komen, is er na drie maanden nog steeds niet. Nadia en Vincent moeten omhoog met een ladder in hun droomhuis en de verbouwing ligt helemaal overhoop. De winkel komt elke keer met andere smoesjes, dus tijd voor Ciana om in de bres te springen.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

praat mee
praat mee26 nov. 2021 - 17:02

Alleen grote merken hebben statiegeldflessen. DE POLEN WINKELS DOEN NIET MEE. De zelf sap van de JUMBO doen niet mee en mischien ook meer flesjes van andere winkels en merken. ik vind het maar half werk

1 Reactie
gewicht
gewicht26 nov. 2021 - 17:16

Half werk ? Ik heb de laatste paar jaar niets anders gezien van onze geweldige Overheid. Toeslagen, Corona enz.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!