Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Kortingen van zorgverzekeraars niet altijd voordeliger voor consument

11-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
zorgverzekering zorgpolis euro 1127
In Kassa besteden we aandacht aan de zorgverzekeringen. Verzekeraars bieden kortingen aan als je je collectief verzekert, maar je bent niet altijd voordeliger uit. Verder hebben we het over het gebrek aan tolken in de zorg, misbruikt Ticketmaster de coronaregeling om geen geld terug te betalen en reikt Foodwatch het Gouden Windei 2020 uit.

Niet altijd voordeliger uit met kortingen van zorgverzekeraars

Het is weer de maand van het jaar om eventueel over te stappen van zorgverzekering. Veel verzekeraars bieden kortingen aan als je je collectief verzekert, bijvoorbeeld via je werk of de ouderenbond. Maar met die kortingen ben je zeker niet altijd voordeliger uit, blijkt uit onderzoek van Kassa.

Gebrek aan tolken in de zorg

Wat gebeurt er als je de Nederlandse taal niet machtig bent, naar een arts moet en er géén professionele tolk is die het (medische) gesprek kan vertalen? In Kassa aandacht voor gebrek aan tolken in de zorg.

Ticketmaster misbruikt coronaregeling en betaalt geld niet zomaar terug

Dit jaar werd er een dikke rode streep getrokken door alle concerten, festivals en andere evenementen. Daarom heeft de evenementensector de 'Bewaar je Ticket' regeling getroffen om klanten aan te moedigen om vouchers te accepteren. De grootste kaartverkoper van Nederland, Ticketmaster, lijkt echter lelijk misbruik te maken van deze regeling. Kan je dan nog wel je geld terugkrijgen?

Foodwatch reikt Gouden Windei 2020 uit

Een maand geleden nomineerde voedselwaakhond Foodwatch vijf producten die in aanmerking komen voor hun Gouden Windei, de jaarlijkse prijs voor een product dat volgens Foodwatch minder eerlijk, duurzaam of gezond is dan je misschien zou denken. Foodwatch hoopt hiermee de fabrikanten van deze producten aan te sporen hier iets aan te veranderen. In Kassa zie je welk product de meeste stemmen heeft gekregen én of de ‘winnaar’ van het Gouden Windei de prijs ook in ontvangst wil nemen.

Belbus: Niet-werkende traplift zorgt voor gevaarlijke situaties

In de Belbus de 86-jarige mevrouw Knevelman-Bijker. Zij zit al meer dan 2 jaar met een traplift van Mobilae die niet goed werkt. En dit geeft hele gevaarlijke situaties. Zelfs zo erg dat mevrouw in haar woonkamer moet slapen omdat ze de trap niet meer op durft. Ciana schiet haar te hulp!

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!