Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Nederlandse vakantieparken in de uitverkoop

05-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6118 keer bekeken
  •  
vakantiepark 2 1127

Zaterdag in Kassa staat de volledige uitzending in het teken van Nederlandse vakantieparken. Investeerders vervangen massaal oude vakantiewoningen voor luxueuze villa’s, die voor veel bewoners niet te betalen zijn. Sommige mensen recreëren zelfs al veertig jaar op een vakantiepark. Moeten zij nu wijken voor de rijken?

In de uitzending gaat Kassa dieper in op de rechten van recreanten en de opmars van grote ketens die steeds meer vakantieparken opkopen. Op dit moment is namelijk zo’n 60 procent van de Nederlandse vakantieparken in handen van buitenlandse investeringsmaatschappijen. Wat betekent dit allemaal voor de consument? Moeten de recreanten plaatsmaken voor investeerders of zijn recreanten op een vakantiepark zonder huurbescherming toch niet altijd kansloos?

Ook kijken we naar de investeringen van dure vakantiewoningen. In 2020 waren namelijk ruim 7300 recreatiewoningen in Nederland verkocht. Dat is een stijging van maar liefst 70 procent ten opzichte van 2019. Is investeren dan echt zo slim? We laten schrijnende verhalen en schokkende cijfers zien.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!