Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Nabestaanden krijgen onverwacht rekening mortuarium

19 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_ziekenhuis
Morgen in onze uitzending aandacht voor nabestaanden die vaak niet goed worden voorgelicht over de kosten van postmortale zorg. Mag het mortuarium zomaar een rekening sturen? Ook: we testen olijfolie uit Italië. Die komt namelijk niet altijd helemaal uit Italië. Hoe zit dat met de olie in onze test?
Nabestaanden krijgen onverwacht rekening mortuarium
Als een dierbare overlijdt in een ziekenhuis of een verzorgingshuis ontvangen de nabestaanden vaak totaal onverwachts een rekening van het mortuarium daar. De meeste van die mortuaria blijken in handen te zijn van commerciële uitvaartondernemingen. Mogen zij die rekeningen wel versturen?
Test: extra vergine olijfolie
Italië is in de greep van het gesjoemel met olijfolie. Zo wordt Italiaanse olie soms aangelengd met olijfolie uit andere landen of zelfs hele andere soorten olie. Wij gingen in de supermarkt op zoek naar extra vergine olijfolie uit Italië. Welke vinden de deskundigen het lekkerst en klopt het ook wat er in de fles zit?
Nieuws over de vermogensrendementsheffing
Deze week goed nieuws in de strijd tegen de vermogensrendementsheffing. Dit is de belasting die je moet betalen als je meer dan €21.330 aan spaargeld hebt. De advocaat-generaal heeft in een advies aan de Hoge Raad laten weten dat deze heffing oneerlijk is en afgeschaft moet worden. We praten daarover met de Bond voor Belastingbetalers.

Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!