Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Mogelijk boetes voor illegale downloaders

15 sep 2017
  •  
leestijd 2 minuten
930x520_downloaden
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan hulphonden. Ze zijn noodzakelijk, maar soms sta je wel een jaar op de wachtlijst. En filmdistributeur Dutch Filmworks wil illegale downloaders aanpakken, mag dat zomaar? Verder hebben we het over niet-geleverde producten en overige problemen bij OVstore.
Afwijzingen, wachtlijsten en hoge kosten voor een hulphond
De hond is mens beste vriend wordt vaak gezegd. Maar uit steeds meer studies blijkt dat de hond in sommige gevallen veel meer kan zijn. Voor kinderen met autisme, of met andere psychische of lichamelijke beperkingen kan een hond zelfs van levensbelang zijn. Toch is het niet ieder kind gegeven om een dergelijke hond te hebben. Vaak wordt een aanvraag afgewezen, sta je een jaar lang op een wachtlijst en moet je €17.000 betalen.
Mogelijk boetes voor illegale downloaders
Het illegaal downloaden van films is in Nederland lang onbestraft gebleven, maar daar komt mogelijk verandering in. Vanaf dit najaar wil filmdistributeur Dutch Filmworks downloaders aanpakken die de films van de distributeur illegaal binnen hengelen. Maar mag dat zomaar? Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens staat dat nog niet helemaal vast.
Veel gedupeerden door problemen bij OVStore
Bestel je producten bij OVstore, wordt het niet geleverd... En dan is de communicatie ook nog ontzettend vervelend! Een aantal gedupeerden meldden zich bij ons.
Belbus: Weg droomauto, weg aanbetaling
Jolanda en Lambert zijn opzoek naar een 5-deurs Peugeot 206. Na lang zoeken op Marktplaats vinden ze hun droomauto bij Sjangie’s Autobedrijf in Tilburg. Lambert doet een aanbetaling van 250 euro maar ziet zowel de auto als zijn aanbetaling nooit meer terug. Amber gaat er – ondanks bedreigingen van het bedrijf – op uit met De Belbus om verhaal te halen.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!