Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Moeten banken hoge rentes tijdelijk verlagen?

3 apr 2020
  •  
leestijd 2 minuten
rente geld tijd 1127
Zaterdag in Kassa nemen we de hoge rentes van banken onder de loep. In de huidige crisistijd zullen veel huishoudens in het rood komen te staan. Dat kan veel geld kosten door de hoge rentes die banken hiervoor rekenen. Verdienen banken zo aan de coronacrisis? En zouden die rentes niet tijdelijk omlaag moeten? Ook ontving Kassa veel corona-reisvragen en bespreekt het daarom je rechten en plichten bij de al gemaakte vakantieplannen. Verder werpt Kassa een blik op kleine ondernemers die steunmaatregelen mislopen en heeft het een wel heel bijzondere Belbus, mét André Rieu.

Moeten banken hun hoge rentes tijdelijk verlagen?

Als je door de coronacrisis financieel krap zit, kan het zomaar gebeuren dat je rood staat op je bankrekening. Dat kost veel geld, want banken rekenen hier extreem hoge rentes voor. Verdienen banken zo aan de coronacrisis? En zou de rente voor rood staan niet tijdelijk omlaag moeten?

Een volle inbox met corona-reisvragen: wat zijn mijn rechten en plichten?

Door de coronacrisis vallen ook veel vakantieplannen in het water. De mailbox van Kassa stroomt vol met vragen over (gecancelde) reizen. Moet je bijvoorbeeld het restant van je reissom nog betalen als je vakantie naar alle waarschijnlijkheid niet doorgaat? Moet je een reisvoucher accepteren? En mag je nog wel naar je vaste staplek op de camping? Frank Oostdam, directeur van reisbrancheorganisatie ANVR, geeft in de studio antwoord op deze en veel meer andere vragen.

Grote zorgen om kwetsbare kinderen

Naarmate de scholen langer dicht blijven, lopen de spanningen door de coronacrisis in veel huizen steeds verder op. Menig ouder verkeert onder hoogspanning, omdat zij hun baan en inkomen zijn kwijtgeraakt en niet weten hoe de toekomst er uit ziet. En kinderen missen de structuur en veiligheid van school. Leraren maken zich grote zorgen over de vele kinderen met wie ze geen contact krijgen. Dat zijn vaak kinderen waar al zorgen over waren. Ook pleeggezinnen en gezinshuizen staan extra onder druk omdat er meer van ze wordt gevraagd. Wat moet er in deze situatie voor die kinderen gebeuren?

Kleine ondernemers die steunmaatregelen mislopen

De coronacrisis treft veel kleine ondernemers die hun omzet zien kelderen. En de kosten blijven wel doorgaan. Gelukkig kwam het kabinet snel met steunmaatregelen. Toch is er een toenemende verontwaardiging want nogal wat ondernemers lijken buiten de boot te vallen...

Belbus: een bijzondere verjaardagsverrassing

Wat doet André Rieu in de Belbus? Sahil gaat langs bij een jarige fan van de musicus met een wel heel bijzondere verjaardagsverrassing...

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Meer over:

, , , , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!