Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Microsoft Windows XP vatbaar voor virussen

08-11-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_windowsxp.jpg
Morgen aandacht voor Windows XP. Microsoft stopt met ondersteuning terwijl duizenden mensen XP nog gebruiken. De deur staat open voor virussen en malware. Ook aandacht voor hoge stookkosten door slechte isolatie in huurhuizen. Wat kun je daar tegen doen en wat zijn je rechten? Deze week testen we schnitzels. Lijkt de schnitzel nog een beetje op een Wienerschnitzel?
Zaterdag in Kassa: Microsoft Windows XP vatbaar voor virussen
Zo'n 30 tot 45 procent van de computergebruikers heeft zijn of haar computer nog op XP draaien, maar volgens Microsoft is het 'tijd om XP te laten gaan'. Mag dat zomaar? Doordat XP niet meer wordt geüpdatet, is het vatbaar voor virussen en malware. Het is voor internetcriminelen makkelijk om via een onbeveiligd systeem deze malware te verspreiden. Wat betekent het stopzetten van de ondersteuning voor mensen met een oudere computer die Windows XP nog hebben draaien?
Absurd hoge stookkosten door verouderde woning en isolatie
€5000 per jaar aan stookkosten, dat is ruim 400 per maand. Als gevolg van een verouderde stookinstallatie en isolatie heeft een deel van de huurders van het Amsterdamse Hilwiscomplex een torenhoge energierekening. Dat zijn niet de enige huurders die zich blauw betalen aan stookkosten. De huisbaas is verantwoordelijk voor een redelijke energierekening. Loopt die tè hoog op, door een ouwe installatie of een slecht geïsoleerd huis, dan kun je hem aansprakelijk stellen. In de praktijk komt daar niets van terecht.
Test: schnitzels
De Nederlandse schnitzel heeft niet zoveel meer te maken met de originele Wienerschnitzel uit Oostenrijk. In plaats van het duurdere kalfsvlees, eten we in Nederland vaak varkenschnitzels. De norm hoe groter hoe beter heeft duidelijk de voorkeur. Wat hebben we eigenlijk op ons bord en welke schnitzel is de lekkerste? Kassa is morgen om 
19.07 op de buis, op
Nederland 1 .
Doe mee en win!
Je kan vanuit het Kassa Panel een uitslag delen op Facebook en Twitter. Onder alle delers verloten we een leuke prijs. Je maakt namelijk kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Natuurlijk woon je dan ook de uitzending bij.
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!