Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Met welk schoonmaakdoekje maak je je huis schoon?

06-12-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_schoonmaakdoekjes.jpg
Sinds de invoering van het provisieverbod moeten tussenpersonen aparte rekeningen sturen voor de service die ze leveren. Soms is het echter onduidelijk waarvoor betaald moet worden. Op Marktplaats staan veel nazi-spullen te koop. Volgens advocaat Spong mag dat niet. We testen deze week schoonmaakdoekjes! Welke poetst het best?
Zaterdag in Kassa: Met welk schoonmaakdoekje maak je je huis schoon?
Voor de keuken, de badkamer, de kinderstoel, de deurklink: volgens de verpakking kun je met vochtige reinigingsdoekjes van alles schoonmaken. Ondertussen zijn er vele merken en vele variaties verkrijgbaar, maar welke maakt het best schoon? Wat zit er in al die doekjes aan middeltjes? We namen tien merken onder de loep.
Kosten serviceabonnementen van tussenpersonen
Op 1 januari 2013 is het provisieverbod ingegaan. Dat betekent dat je tussenpersoon/financieel adviseur vanaf die datum apart betaald moet worden voor zijn werkzaamheden. Hij mag dus niet meer door de verzekeringsmaatschappij betaald worden met provisies. Het doel is dat het voor je transparant wordt wat jouw adviseur voor je doet en hoeveel dat kost. Wat moet je nu als je van je tussenpersoon een brief ontvangt met een rekening waarin hij zegt dat je een service-abonnement moet nemen?
'Marktplaats verhandelt verboden nazi-spullen'
Op Marktplaats zijn veel nazi-artikelen te koop. De website Nieuws WOII telde vorige week maar liefst 2000 artikelen. Advocaat Gerard Spong zegt dat Marktplaats hiermee verboden spullen verhandelt. Marktplaats zegt zich wel aan de wet te houden. Esther Voet van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) reageert in de studio.
Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1 .
Doe mee en win!
Je kan vanuit het Kassa Panel een uitslag delen op Facebook en Twitter. Onder alle delers verloten we een leuke prijs. Je maakt namelijk kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Natuurlijk woon je dan ook de uitzending bij.
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!