Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Geen hulp voor mensen met psychische problemen vanwege coronacrisis

08-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
man boosheid ggz gezondheidszorg 930
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan mensen met ernstige psychische problemen. Door de coronacrisis zijn namelijk veel mensen niet geholpen. Toch zijn er behandelmethoden mogelijk die ingezet kunnen worden. Verder hebben we het over vleesvervangers. Zijn ze allemaal wel even gezond en duurzaam? Daarnaast weer aandacht voor elektrische auto’s. Die kunnen een groot brandgevaar vormen in parkeergarages. Zijn er inmiddels maatregelen getroffen?

Mensen met psychische problemen krijgen geen hulp vanwege coronacrisis

Veel mensen met ernstige psychische problemen zijn de afgelopen weken niet geholpen in de GGZ. Maar er zijn volgens deskundigen wel degelijk behandelmogelijkheden en die moeten nu ingezet worden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het aantal verwijzingen naar een psycholoog of psychiater de laatste maand met bijna 80 procent is afgenomen. In de studio Jacobine Geel, bestuursvoorzitter van GGZ.

Vleesvervangers; waar moet je op letten?

Het aanbod vleesvervangers in de winkels groeit, want steeds meer mensen eten minder vlees. Maar zijn alle vleesvervangers even gezond en duurzaam? Wij zoeken uit wat de verschillen zijn en waar je op moet letten. Aan inspiratie geen gebrek; chef Naresh Ramdjas laat zien hoe je op verschillende manieren zelf groenten kunt bereiden zodat het een gezonde én lekkere vervanging voor een stuk vlees is, bijvoorbeeld op de barbecue!

Brandgevaar elektrische auto’s in parkeergarages

Kassa liet een aantal weken geleden zien dat elektrische auto’s een groot brandgevaar kunnen vormen in ondergrondse openbare parkeergarages. Zijn er inmiddels maatregelen getroffen? Want ook bewoners met een ondergrondse parkeerplek maken zich nu grote zorgen over hun veiligheid.

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

EstherdeGier
EstherdeGier9 mei 2020 - 19:56

Wat een negatief beeld van de ggz probeert de presentatrice hier neer te zetten. Wat fijn dat Jacobine Geel dit ook benoemd en probeert een reeel beeld neer te zetten. Maar of dit ook mag... ook de mensen in de GGZ werken keihard om de meest passende zorg te bieden.  Maar dit is soms zoals hier makkelijk gezegd, maar in realiteit vaak minder makkelijk!

rebek
rebek9 mei 2020 - 1:52

Psychische hulp kan vaak ook telefonisch. Soms is dat zelfs beter.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!