Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Maatregelen tegen hoog-risico honden: betutteling of bittere noodzaak?

2 feb 2018
  •  
leestijd 2 minuten
930x520_pitbull_hoogrisicohond
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan zogeheten hoog-risico honden. Hoe zit het met de regels omtrent deze honden? Verder hebben we het over het opzeggen van een gascontract. Netbeheerders hanteren namelijk verschillende werkwijzen en prijzen. En de Belbus gaat langs bij Promovendum.
Maatregelen tegen hoog-risico honden: betutteling of bittere noodzaak?
Elk jaar zijn er zo’n 150.000 bijtincidenten. Om dit cijfer omlaag te brengen heeft de overheid vorig jaar een aantal maatregelen aangekondigd om agressie van zogenaamde ‘hoog-risico honden’ te verkleinen. Je kunt dan denken aan een fok- en importverbod, een landelijke registratie van honden én van bijtincidenten. Maar is het betutteling of bittere noodzaak?
Verschillende prijzen bij opzeggen gascontract
De overheid wil graag dat wij allemaal gasloos gaan wonen. Maar ben je eenmaal zo ver en zeg je jouw gascontract met je energieleverancier op, dan klopt de netbeheerder bij je op de deur. Want de gasmeter moet verwijderd worden en daar kan je netbeheerder flinke kosten voor rekenen. Uit onderzoek van Kassa blijkt dat de netbeheerder verschillende werkwijzen en prijzen hanteren. Heb je geluk dan betaal je niets en heb je pech dan betaal je €685,-!
Belbus: Verkeerd telefoontje Promovendum zorgt voor opzeggen verzekering
Ongeluk zit in een klein hoekje, zo kunnen ook Jordy en Janne uit Den Haag beamen. In oktober raakt Jordy met hun gloednieuwe auto een klein paaltje in de berm. De voorbumper van de auto ligt in de prak. Zijn vriendin Janne, die in de bijrijdersstoel zit, knalt met haar hoofd tegen de voorruit aan. Dit heeft een zware hersenschudding en schade aan haar evenwichtsorgaan tot gevolg. Gelukkig zijn Janne en jordy All-Risk verzekerd bij Promovendum. Althans, dat denken ze. Helaas krijgt het verhaal een bizarre wending.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram ! Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

Anonymous
Anonymous5 feb 2018 - 7:07

Een beetje belachelijk is....Er zijn  iet eens echte cijfers en statistieken bekend. Veel bijtincedenten komen door bijvoorbeeld de "geliefde" labrador.Ik snap dat het letsen van een beet van een hr hond erger is als van een Chihuahua, maar die misselijke krengen mogen zoveel bijten als ze willen.Mijn lieve Bull terriër heeft nog nooit een hond gebeten, maar is wel al vaak gebeten door de zogenoemde niet hoog risico honden... En dat moet ik dan maar goed vinden... Erg krom waar de maatschappij naartoe gaat

tontoos
tontoos4 feb 2018 - 9:17

Ik ben regelmatig aan het rennen en kom ook mensen tegen met een hond en pas nu op en ga meestal wandelen als ik in de buurt ben van een hond.Ook ben ik wel eens aangevallen door een hond die niet aangelijnd was, en als ik er wat van zei heb ik ooit iemand horen zeggen, wat doe je hier te lopen, dat zijn dat soort mensen die zo'n hond hebben.Ik vind het goed dat er wat aangedaan wordt na die vele bijt incidenten.   

Anonymous
Anonymous3 feb 2018 - 20:57

Wat een onzin weer. Wat denken jullie van een aanlijn en fokverbod van onze criminele,agressieve, drinkende bestuurders en andere medemensen die niet in de pas lopen? Nee dit kan natuurlijk niet, waarom dan bij een hond wel? Een hond reageert vanuit zijn instinct en zal in een benarde situatie niet denken aan de cursus die ze gevolgd hebben. Het is aan ons als baas de plicht om je hond te beschermen tegen gevaarlijke situaties en iedereen moet zijn hond zo goed kennen om in te kunnen schatten wat dit is. Of je nu een schoothondje hebt of een ‘gevaarlijk’ras, bijten ligt niet aan het soort, helaas de schade wel, maar wat is dan het echte probleem?en welk ras bijt het meeste?  Heb zelf 6 honden uit de lijst en 2 die er niet op staan. Heb ze goed opgevoed, maar zie in de 2 wel degene die het snelste van zich afbijten.

Anonymous
Anonymous3 feb 2018 - 20:21

Wij, als normaal nederlands gezin met 2 kinderen onder de 10 jaar, hebben een 6 jarige Amerikaanse Stafford.Krijg rillingen van de verhalen over de situatie welke rond deze rassen zijn ontstaan.Veroorzaakt door de hondeigenaren zelf. Niet door deze hondenrassen!!Nu zijn het deze rassen welke als risico worden gezien. Hierna volgen andere rassen welke het risico gaan vormen. Tot de tijd dat iedere hond een risico is.
Verplicht een cursus, of meerdere. Check de achtergrond van de eigenaren. Maar verbied niet deze rassen! Zou graag een ieder alle positieve kanten van onze trouwe viervoeter laten zien.

Ron Prins
Ron Prins3 feb 2018 - 20:16

Ik heb zelf al zo lang als ik leef met honden te maken ( 59 jaar )Ik heb thuis honden, maar geen hoog risico honden.Waar ik zelf het meest last van heb zijn die zogenaamde hielebijtertjes ( jackrussel, teckel ed )Deze honden volgen vaak geen cursus omdat de eigenaren vermoedelijk denken een dergelijk klijn diertje wel aan te kunnen.Op Facebook gaat al enige tijd een filmpje rond met daarin de ontmoeting van een hoog risico hond ( keurig aangelijnd ) die lastig gevallen wordt door een Hiele bijtertje.Ondanks herhaaldelijk verzoek van de eigenaresse van de " hoog risico hond " werd er niets gedaan door de eigenaresse van het Hiele bijtertje.Wat als de " hoog risico hond " nu zijn baasje had verdedigd en dat hielebijtertjes had gegrepen?Dat mis ik helaas in uw programma.

1 Reactie
hal_1966
hal_19664 feb 2018 - 13:01

Jack Russels zijn veruit de meest bijtgrage honden en hebben veruit de meeste bijtincidenten. Daar wordt compleet aan voorbij gezien. Blinde politiek. Eigenaren met veel bijtincidenten moeten ze aanpakken zijn we ook meteen van die Jack Russels af.

martin3ssen
martin3ssen3 feb 2018 - 20:02

zelf heb ik een hele lieve amerikaanse bulldog van 6 jaar oud uit een asiel gehaald om haar nog een mooi leventje te bieden. ondanks dat ze is mishandeld geweest is ze voor mensen en (kleine) kinderen heel sociaal en lief. alleen kan ze met de meeste andere honden niet opschieten. let wel dus met sommige weer wel. ik mijd daarom de losloopgebieden, en ga bijvoorbeeld naar erg afgelegen gebieden op bepaalde tijden en laat haar daar lekker los en rennen. het probleem hier is eigenlijk dat héél veel mensen hun honden zonodig buiten de losloopgebieden ook niet aanlijnen, dat is op zich voor mij geen probleem, maar als je dan ziet dat er een hond aangelijnd loopt, dan moet je het fatsoen en verstand hebben je hond bij je te roepen! veelal kom ik honden tegen en een eigenaar is in geen velden of wegen te bekennen. of eigenaar loopt 300 meter vóór de hond.  dus de poep wordt ook al niet opgeruimd. mensen voor je begint te zeiken.... kijk eerst eens naar jezelf! als je je hond uitlaat, dan behoor je te weten waar je hond is!! maar waarschijnlijk hebben dit soort mensen hun hond om mee te pronken voor de buren, voor facebook of om stiekem af te spreken met geheime liefde, iets anders kan ik er niet van maken. dus pak eerst eens deze mensen aan die dus ook geen hond waardig zijn. net zo als de mensen die hun hond dus vals maken. kuthonden bestaan niet!! kutbaasjes zijn er héél van! ook bij mij hier in het kleine dorpje callantsoog.

1 Reactie
hal_1966
hal_19664 feb 2018 - 13:03

Helemaal mee eens! Niemand heeft het beter verwoord dan u.

kaakje
kaakje3 feb 2018 - 19:59

Ik heb een teckel dus bepaald geen hoog-risico hondje maar ik heb altijd enige resever mbt kinderen. "mag ik hem even aaien' oid. Het is en blijft een beest en derhalve onvoorspelbaar. Ik geef dan ook diverse aanwijzingen. 

Valerie Jonckheer-Sheehy
Valerie Jonckheer-Sheehy3 feb 2018 - 16:10

Fijn dat Kassa aandacht besteedt aan dit maatschappelijke probleem. M.b.t. de 150,000 jaarlijkse bijtincidenten zou ik graag wat toelichting willen geven. Deze zijn al lang niet allemaal toegelicht door de zogenoemde "hoog-risico honden". De merendeel van bijtincidenten in Nederland en ook in veel andere landen zijn veroorzaakt door een bekende hond.Vaak een eigen hond. Doelwit is  vaak jonge kinderen. Daarom zijn er in het buitenland en ook gelukkig steeds meer in Nederland campagnes om voorlichting te geven over dit belangrijke onderwerp. Hoog-risico beleid is te vergelijken met "BreedSpecific Legislation". Bekend uit meerdere onderzoeken uit het buitenlanden ook zelfs uit Nederland is dat het niet werkt. De voorgestelde hoog-risico beleid zak hopelijk niet doorgaan. Wat is er nodig aanpak van probleem 1 (mensen die gebeten worden dooreen bekende hond) en probleem 2 (mensen die gebeten worden door een zogenoemde"hoog-risico" hond). De hoog-risico honden probleem is een maatschappelijk probleem. Waarom hebben mensen deze zogenoemde vechthonden? Veel mensen hebben ze als een soort status symbool en sommige voor eigen bescherming. Dat is het probleem die echt aangepakt moeten worden als we iets willen doen over bijtincidenten veroorzaakt door de zogenoemde "Hoog-risico honden". Er zijn andere voor en nadelen van de voorgestelde hondenbeleid maar dat is te veel voor in deze opmerking. Mocht jullie meer informatie, schroom niet om contact met mij op te nemen. Valerie Jonckheer-SheehyEBVS European Veterinary Specialist in behavioural medicineVoorzitter Nederlandse Werkgroep Veterinaire GedragskundeVoorzitter ESVCE working group Dogs of Law https://ebvs.eu/colleges/ECAWBM/members/dr-valerie-jonckheer-sheehyhttp://www.wagenrenk.com/veterinaire-gedragskunde/www.animalytics.nlhttps://www.knmvd.nl/groepen/GGG/item/10870310/Nederlandse-Werkgroep-Veterinaire-Gedragskunde-NWVGhttp://www.esvce.org/beispiel-seite/working-groups/

Anonymous
Anonymous3 feb 2018 - 14:42

Weet wat ik jammer vind dat kassa zich laat lenen voor dit bekrompen sensatie verhalen hetze. Beelden op facebook erbij halen van 1 of andere muts die total geen achtergrond heft met deze honden. En dan de beelden van brandpunt erbij halen die ook alleen op sensatie uitzijn. Waar zijn de beelden van hoe life ze zijn in de goeie handen. Laten we eerlijk zijn,de baas maakt de hond. Tuurlijk zijn er mensen die hun honden zo opfokken dat die losgeslagen zijn. Maar dat is helemaal niet hoe zo een hond in elkaar steekt.Nergens zie ik jullie beelden erbij halen van hoe deze honden ook kunnen zijn in de juiste handen. Mensen die aandacht hebben voor deze honden. Jullie schilderen deze honden nu wel erg zwart af. Je kan zelfs van een labradoedel een vals agressief bijtende hond maken,maar daar hoor je niks over. Nee mensen lopen nu al met een grote boog om je heen zo van oei dat is zo en moordernaar. Terwijl het net als anderen honden zeer sociale honden zijn en zeer lief. Maar ach wat maakt het uit tegen beter weten in lullen heft geen zin want jullie weten het allemaal zo goed!

frederique_1
frederique_13 feb 2018 - 13:42

Waarom worden deze honden bijna altijd aangekocht door bepaalde type mensen, zijn deze mensen bang alleen op straat te lopen of bang in huis? Het blijven enge honden en laat ik geen van deze honden aan mijn hondje snuffelen. 

5 Reacties
Anonymous
Anonymous3 feb 2018 - 14:35

Ik ben 50 jaar en heb 2 honden,cruising AM Staff en AM bull. Ik ben niet bang om alleen op straat te lopen. Vind je antwoord dan ook spreken van vooroordelen en total inhoudsloos. Je hebt geen idee wat dit voor hoonden zijn. Ze zijn life. Beschermend. Leuk. Knuffelig en ga zo maar door. Ik heb 3 kleinkinderen van 3 en 2 van 1 jaar. En geloof me die honden zijn gek op kids. Ik zou man dan ook eerst eens verdiepen in deze honden voor dat je een opmerking maakt die op geen feiten berust is. De meeste bijtincidenten ook met kinderen zijn nog steeds de golden retrievers, maar die zien er toch zo life uit niet??? Dus eerst kennis vergaren en dan blaten aub.

Anonymous
Anonymous3 feb 2018 - 14:57

sorry voor de typo's stom toetsenbord! :)

kaakje
kaakje3 feb 2018 - 19:56

Stomme toetsenboasden bestaan niet.

Rob Ajax
Rob Ajax3 feb 2018 - 20:24

https://www.youtube.com/watch?v=PTdBk_fWm3c

Ladymisha
Ladymisha3 feb 2018 - 22:05

Frederique_1.
Mag ik je vragen wat je bedoelt met bepaalde type mensen???
Ik ben er dan namelijk ook 1.
Ik ben een gewone Nederlandse vrouw van 54 jaar oud en heb mijn hele leven al honden gehad, zowel opgroeiend thuis en daarna met een eigen huishouden.
Onder mijn honden 2 geadopteerde Duitse Herders uit het asiel, ook een "vuilnisbakje" uit het asiel en nu nog 1 van 2 Staffords.
Afgelopen oud en nieuw hebben wij dit gevierd met vrienden die ook allemaal honden hebben en hadden op 1 avond 6 honden bij elkaar in huis.
3 Cavalier King Charles Spaniëls, 1 Labrador van 1 1/2 dus nog lekker lomp en speels, 1 andere Spaniël en onze Staff. En dat ging geweldig.
En mijn kleindochter, die is bezeten van onze hond, ze kan er alles mee doen al van kleins af aan. Met 3 jaar kon ze hem aan de riem meenemen en bleef hij netjes bij haar lopen, daar waar hij normaal graag een beetje meer voor ons loopt.
Je zou wellicht een keertje kunnen proberen om eens echt contact te maken met een  zogenaamde HR hond en je dan een eigen mening vormen op basis van je eigen ervaring en niet al deze honden en eigenaren over 1 kam scheren.

Anonymous
Anonymous3 feb 2018 - 4:00

Als ik hier zeg wat ik er echt van vindt, maak ik denk ik meer vijanden dan vrienden. Het is overregulering. Wel ben ik dan weer een groot voorstander van verplichte cursussen voor zowel baas als hond. Leer de honden maar eens begrijpen. Niet elk "gevecht" is ook een gevecht. Veel "incidenten" berusten ook op onwetendheid of gebrek aan kennis. Veel "kleine" hondjes dagen alles en iedereen uit, en als ze honderd keer bijten is er niet veel aan de hand, als de "grote" het dan zat zijn, worden ze standaard als schuldige gezien. Niet elke hond die los loopt kan ook los, simpel omdat hij niet meer luistert naar zijn baas. En loopt je hond los en kom je een aangelijnde hond tegen, neem dan gewoon even de moeite om jouw hond ook aan te lijnen. Dat scheelt al heel veel, meestal is een hond aangelijnd met een reden. Opvoeding doet veel, maar niet alles. Consequent zijn doet veel, maar niet alles. Van nature zijn de honden het probleem niet, maar de mens. Geven, begrip en elkaar veel ruimte gunnen lost al heel veel op...

Anonymous
Anonymous2 feb 2018 - 19:26

Tja registratie van alle bijtincidenten zal een duidelijk en ieder beeld geven. Zolang er niets geregistreerd wordt is het alleen maar gissen en luisteren naar de onderbuik. Ik hoop oprecht dat de wetgever een goed en duidelijk beleid gaat voeren, gebaseerd op feiten en gedegen mpdern wetenschappelijk onderzoek. 

elmarojo
elmarojo2 feb 2018 - 17:08

Weet je wat een goed idee is? Gewoon alle honden, ook jack russels enz (die meestal de ellende veroorzaken omdat ze niet opgevoed zijn) een muilkorf omdoen. Probleem opgelost. Ik heb een rottweiler die al verschillende keren is aangevallen door een klein k.. keffertje. Altijd goed gegaan doordat mijn hond is opgevoed. Dat is vaak de oorzaak. Niet goed opgevoedde kleine k.. keffers. Ook muilkorven!!!!!

cocabo
cocabo2 feb 2018 - 17:04

Er staan hier reacties die echt nergens op slaan.Vanuit de fokkers moet gekeken worden aan wie men honden verkoopt.De bijters zijn bijna nooit pitbull achtingen maar teckels en Golden retrievers.Na bijna 40 jaar honden gehad te hebben allerlei rassen en momenteel een Bull-terriër kan ik zeggen dat dit de meest vriendelijke hond die we ooit gehad hebben.Honden moeten nu een maal aan de riem laat dat duidelijk zijn.Maar muilkorf en dat soort maatregelen zijn niet nodig.Het ligt in 99% van de gevallen echtniet aan de hond maar aan zijn baas en de opvoeding.Geloof me dit soort mensen voeden hun kinderen ook op op die manier u en ik zien dagelijks wat voorproblemen dat opleverd nietwaar?Maar zoals gezegd mensen blijven beesten.

1 Reactie
Rob Ajax
Rob Ajax3 feb 2018 - 20:26

https://www.youtube.com/watch?v=PTdBk_fWm3c U heeft helemaal gelijk ze doen net of alleen zulke honden kunnen bijten. Maar Cesar Milan laat ook vaak zien dat alle honden welke soort dan ook kunnen bijten als hij niet goed wordt opgevoed etc. Ze hebben hem zeker nooit bezig gezien met zijn pitbull die helaas is overleden, want die hond was zo lief en hielp hem juist. Nog steeds heeft hij een pitbull die hem helpt.

lily de vries
lily de vries2 feb 2018 - 16:17

Het zijn vaak de eigenaars die r n soort vechthond van willen maken. Kijk naar de eigenaar en je snapt de hond. Ik heb zelf ook honden gehad, n soort Herder, n afgerichte Bouvier (fantastische hond) en de laatste n Duitse Dog. Nooit problemen gehad met de zgn 'hoog risico' honden. Wel met n debiele Jack Russel die t nodig vond mijn Dog heel vals in haar achterpoot te bijten. En mijn hond had t gedaan. Krengen vaak due kleine honden. Maar ook daar geldt hoe de eigenaar ermee omgaat en t dier opvoedt. Vaak ook pesten kinderen die dieren. Als er iets zomaar gebeurt is er of vooraf iets gebeurd of de hond mankeert wat.

Guardianangel
Guardianangel2 feb 2018 - 14:09

Het grappige hierin blijft dat als een labrador of een golden retriever of iets dergelijks bijt hoor je niks. Iedereen die wat weet van honden weet dat de baasjes vaak de hond verknallen. Elke hondenras kent valse en leuke honden. Hoeveel poedels bijten niet, ik ben vaker gebeten door een poedel dan door een herder of een pitbull-achtige. In mijn mening is er meer sprake van een hoof-risico eigenaar van een hond. Dus koop een hond die bij je past als gezin - hond, en maak er geen wapen van.

tinus volkerts
tinus volkerts2 feb 2018 - 14:07

Hond de voordeur uit?  Muilkorf om en geen schepje of zakje mee, forse boete.

3 Reacties
hillegonda van schagen
hillegonda van schagen2 feb 2018 - 14:51

Helemaal eens !!!! Het zijn ALTIJD DEZELFDE,,,,,ZOU VEEL MEER CONTROLE OP MOETEN ZIJN !!!!!!

Rob Ajax
Rob Ajax3 feb 2018 - 20:26

https://www.youtube.com/watch?v=PTdBk_fWm3c

Rob Ajax
Rob Ajax3 feb 2018 - 20:33

https://youtu.be/Zah2bU7gVls

karlson
karlson2 feb 2018 - 14:05

Ik rij veel op mijn scootmobiel, kom ook regelmatig honden tegen die in het buitengebied loslopen met hun baasje in de buurt. Neem altijd gas terug zodat de honden niet schikken als je vol gas langs ze heen rijdt. af en toe stop ik maar geen enkele van deze honden hebben een aanval op mij gedaan. meestal zijn ze nieuwsgierig, laat altijd de honden aan mijn handen ruiken.. af en toe likken ze je handen en er zijn ook honden bij die geknuffeld willen worden.. Deze honden zijn niet agressief, meestal (bijna altijd) zijn het de baasjes die graag een vechthond wil hebben om een beetje stoer te doen. Na mijn mening ligt het voornamelijk tussen de 90 en 100% of het een hoog-risico hond wordt. het hangt veel van de opvoeding en herkomst af.

1 Reactie
lion4
lion42 feb 2018 - 14:36

Ik doe het zelfde, ook met scootmobiel regelmatig de veluwe ( posbank )  op, nooit last gehad van honden tot nu toe en doe het al jaren en maak dan ritje van 40 tot 45 KM

tibby
tibby2 feb 2018 - 13:46

Belachelijk, Wel eens gezien wat een Tekkel kan aanrichten of een Golden retriever? Het zijn niet de honden die gevaarlijk zijn het zijn de baasjes en het doorfok beleid wat een hond gevaarlijk maakt.

jan4073
jan40732 feb 2018 - 13:45

Het maakt mij niet uit of het risico voorkomt uit de hond of de baas. Ik heb van doen met de vele kinderen die te grazen worden genomen door een hond en daar wel hun hele leven door verminkt worden, zowel geestelijk als lichamelijk.

4 Reacties
Anonymous
Anonymous2 feb 2018 - 13:59

 maar de zogenaamde risico honden hebben het altijd gedaan terwijl 98% van de bijtincidenten niet eens door HR honden is.. maar daar wil kassa niets van weten.. En jij weet precies wat er aan al die bijtincidenten met kind aan vooraf gegaan is ben je bij al die incidenten bij geweest... de hond van de buren werd constant gepest en ja op een gegeven moment is de maat vol voor die hond, de buurvrouw heeft al tig keer gewaarschuwd laat mijn hond met rust en dan vinden ze het gek dat die bijt?

elmarojo
elmarojo2 feb 2018 - 17:11

Ja, en dan heb je een kind dat weet ik hoeveel nietjes in de oor van een hond niet..... oh wat zielig die kinderen. Hond is er niet meer.....

Rob Ajax
Rob Ajax3 feb 2018 - 20:28

Dat klopt. Maar dat ik heb ook met kinderen die voor hun leven verminkt zijn door verkeershufters bijvoorbeeld of pedofielen.

hal_1966
hal_19664 feb 2018 - 13:18

En dus moet je de specifieke hond maar vooral de specifieke eigenaar aanpakken! Het ras aanpakken zet geen zoden aan de dijk want morgen is het de Jack Russel die bijt of de Golden retriever die diezelfde eieganaar na de HR hond heeft gekocht. Probleem zit hoofdzakelijk bij de eigenaar. Die moet je aanpakken en verantwoordelijk stellen zeker niet alleen de hond zelf en al helemaal niet het ras.

Anonymous
Anonymous2 feb 2018 - 13:38

Ja hoor maak de honden maar weer zwart... onze honden hebben het altijd gedaan.. er stonden vorige week 86 reacties van trouwe hondenbezitters van jullie zogenaamde HR honden maar daar zullen ze wel weer niks mee doen.. want deze honden moeten gezien worden als gevaarlijk... Ik ben niet gevraagd om te laten zien hoe lief mijn stafford is..

coar
coar2 feb 2018 - 13:34

Niet alle zogenaamde hoog-risico honden vormen een probleem het probleem ligt dikwijls bij het baasje die de hond agressief opvoed maar mocht het zo zijn dat de hond een lelijk karakter heeft moet je verplicht worden als eigenaar de hond altijd aan te lijnen en te muilkorven dit om problemen te voorkomen het probleem is dat je dit moet gaan handhaven en wie gaat dat doen? veelal komt men pas na een bijtincident in actie als het te laat is .Ook zou je eraan kunnen denken om na een bijtincident de fokker van de hond op te sporen om te kijken of het daar wel helemaal goed gaat .Er rijden lieden rond die honden stelen en worden gebruikt voor de vechtsport of als het om dure honden gaat die worden doorverkocht er komen uit het Oostblok busjes met honden vaak pups de grens over om te worden verkocht niemand die weet wat de herkomst of de voorgeschiedenis is van die honden , je zou ten alle tijden moeten kunnen overleggen van wie en waar je de hond hebt gekocht en stop ook met de verkoop van honden via marktplaats ook daar kunnen ze je van alles op de mouw spelden .Wat ik wil zeggen dat er nog een lange weg te gaan is om dit onder controle te krijgen maar altijd de schuld aan de hond geven vind ik niet correct er gebeuren ook bijtincidenten met teckels aan andere op het oog lieve hondjes .Een hond met een goed karakter en een goede opvoeding zal niet zomaar willekeurig om zich heen bijten als hij dat doet heeft dat veelal een reden.

tenormin
tenormin2 feb 2018 - 13:19

Hoop toch te zien te krijgen dat "baasje" een muilkorf om krijgt en hond er feestelijk naar zit te kijken.

Anonymous
Anonymous2 feb 2018 - 13:14

Ik heb zelf geen hoog risico hond want die betaan niet er niet wel zijn er hoog risico bazen 

marleenvanh
marleenvanh2 feb 2018 - 13:06

Het type hond is niet het risico. Het is het type 'baasje' wat deze honden heeft en de manier waar ZIJ met hun hond omgaan.

Anonymous
Anonymous2 feb 2018 - 13:06

Ik ben heel erg benieuwd naar de uitzending. Zo benieuwd of er iets zinnigs wordt verteld. 
Zelf de trotse eigenaar van een (zgn) HR-hond, dus niet geheel objectief. 

1 Reactie
elmarojo
elmarojo2 feb 2018 - 17:12

Nou iets zinnigs verwacht ik niet.......