Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Maatregelen tegen hoog-risico honden: betutteling of bittere noodzaak?

02-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
930x520_pitbull_hoogrisicohond
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan zogeheten hoog-risico honden. Hoe zit het met de regels omtrent deze honden? Verder hebben we het over het opzeggen van een gascontract. Netbeheerders hanteren namelijk verschillende werkwijzen en prijzen. En de Belbus gaat langs bij Promovendum.
Maatregelen tegen hoog-risico honden: betutteling of bittere noodzaak?
Elk jaar zijn er zo’n 150.000 bijtincidenten. Om dit cijfer omlaag te brengen heeft de overheid vorig jaar een aantal maatregelen aangekondigd om agressie van zogenaamde ‘hoog-risico honden’ te verkleinen. Je kunt dan denken aan een fok- en importverbod, een landelijke registratie van honden én van bijtincidenten. Maar is het betutteling of bittere noodzaak?
Verschillende prijzen bij opzeggen gascontract
De overheid wil graag dat wij allemaal gasloos gaan wonen. Maar ben je eenmaal zo ver en zeg je jouw gascontract met je energieleverancier op, dan klopt de netbeheerder bij je op de deur. Want de gasmeter moet verwijderd worden en daar kan je netbeheerder flinke kosten voor rekenen. Uit onderzoek van Kassa blijkt dat de netbeheerder verschillende werkwijzen en prijzen hanteren. Heb je geluk dan betaal je niets en heb je pech dan betaal je €685,-!
Belbus: Verkeerd telefoontje Promovendum zorgt voor opzeggen verzekering
Ongeluk zit in een klein hoekje, zo kunnen ook Jordy en Janne uit Den Haag beamen. In oktober raakt Jordy met hun gloednieuwe auto een klein paaltje in de berm. De voorbumper van de auto ligt in de prak. Zijn vriendin Janne, die in de bijrijdersstoel zit, knalt met haar hoofd tegen de voorruit aan. Dit heeft een zware hersenschudding en schade aan haar evenwichtsorgaan tot gevolg. Gelukkig zijn Janne en jordy All-Risk verzekerd bij Promovendum. Althans, dat denken ze. Helaas krijgt het verhaal een bizarre wending.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram ! Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!