Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Luchtverontreiniging zorgt voor enorme gezondheidsschade

17-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2594 keer bekeken
  •  
za_kassa_20230218

Luchtverontreiniging zorgt in Nederland ieder jaar voor een enorme gezondheidsschade. Denk aan vroeggeboortes, longaandoeningen, hart- en vaatziekten, kanker en duizenden voortijdige sterfgevallen. In Nederland is al weerstand tegen nieuwe, scherpere normen voor luchtvervuiling die Europa wil, maar gaan die eigenlijk wel ver genoeg? Dat zie je zaterdag 18 februari om 19.15 in Kassa op NPO2.

En dat is nog niet alles, ook de volgende onderwerpen komen aan bod in de uitzending.

Provinciale Staten: Openbaar vervoer

15 maart mogen we weer naar de stembus. Dit keer voor de Provinciale Statenverkiezingen. In de media is vooral veel aandacht voor de gevolgen die dat heeft voor Eerste Kamer. Maar veel mensen weten niet dat de provincie directe invloed heeft op hun naaste omgeving.

Kassa gaat in een serie van vier afleveringen in op de vraag waar de provincie nou over gaat en wat er te kiezen valt.

Frustratie over Ticketmaster en de doorverkoop van concertkaarten

Je ziet de kaartjes van je favoriete artiest of evenement voor je ogen uitverkopen. Balen. Maar als je deze vervolgens voor veel meer geld bij wederverkopers ziet verschijnen, is de irritatie compleet.

Helaas geen uitzonderlijk fenomeen bij populaire evenementen waarbij de beschikbare plaatsen schaars zijn. De bekendste kaartverkoper Ticketmaster houdt de doorverkoop van dat soort tickets steeds vaker in eigen beheer.

Maar zijn fans daar ook echt mee geholpen? En wat zou er moeten gebeuren om die handel in tweedehands tickets tegen te gaan?    

Belbus: Keuken van 20.000 euro is niet naar wens

Monika koopt een droomkeuken bij Keukenwarenhuis voor 20.000 euro. Maar als de keuken wordt geïnstalleerd, klopt er van alles niet. Een half jaar later is het nog steeds niet opgelost en is de keuken van een droom in een nachtmerrie veranderd.

De Belbus komt in actie om in deze kwestie te bemiddelen.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met nieuws, hulpartikelen en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm op het Kassa-forum Vraag & Beantwoord.

Kassa, zaterdag 18 februari om 19.15 uur op NPO2!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Helen 66
Helen 6617 feb. 2023 - 14:29

Hopelijk lezen B&W van de Gemeente Ede deze kop ook, want sinds de 3 biomassacentrales heeft Ede de slechtste/vervuilste lucht van heel Gelderland (Bron Ede Stad). Door de energiecrisis is dit nog verergerd doordat veel mensen hout zijn gaan stoken en lang niet iedereen houdt zich aan voorschriften cq aanbevelingen om niet te stoken met bijv. mist en windstil weer of met vochtig hout.. Mensen met longproblemen en/of allergieen hebben hier veel last van.

2 Reacties
JannyBoe
JannyBoe18 feb. 2023 - 13:15

Zo is het Helen66! Gemeentes laten burgers volkomen in de steek als het gaat om houtrook. Voor zo'n beetje alle overlast zijn regels en wetten maar als je last hebt van houtrook ben je nergens. Een meerderheid van de Nederlanders is tegen houtstook en honderdduizenden mensen hebben er last van, tussen de 900 en 2700 mensen overlijden in Nederland jaarlijks voortijdig door houtrook maar gemeentes doen niets. De gezondheid en woonplezier van anderen zo naar de knoppen helpen voor wat knus plezier, ik kan er met mijn verstand niet bij...

IDMB
IDMB19 feb. 2023 - 16:53

Het aantal doden door houtstook is veel hoger, minstens 2500 per jaar volgens het NRC. https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/22/nrc-checkt-dagelijks-zeven-doden-in-nederland-door-houtstook-a1603860. En minstens 3000 volgens het Luchtfonds.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!