Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Let op het btw-bedrag bij woningonderhoud

04-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_euro_11.jpg
Deze week in onze uitzending bespreken we de e-sigaret. Hoeveel nicotine zit er in zo'n sigaret en helpt deze als je wil stoppen met roken? Verder: als je onderhoud aan je woning wil laten doen, dan moet je goed opletten dat er 6% BTW in rekening wordt gebracht in plaats van 21%. Tenslotte krijg je de einduitslag van de rolkoffertest.
Zaterdag in Kassa: Let op het btw-bedrag bij woningonderhoud
Wie zijn huis laat onderhouden, profiteert in 2014 net als vorig jaar van een laag BTW-tarief. Voor woningonderhoud betaal je 6% BTW over het arbeidsloon in plaats van 21%. Dat is een maatregel van de overheid die het werk in de bouwwereld moet stimuleren. Het lage tarief wordt vaak niet berekend en dan betaal je dus teveel. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Vereniging van Eigenaren Belang.
Einduitslag van de rolkoffertest
Vorige week zag je hoe stewardessen en een steward acht rolkoffers beoordeelden. Deze week krijg je de einduitslag en testen we met studenten industrieel design van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Welke koffer eindigt er op welke plek en welke koffer moet je dus meenemen voor je handbagage deze zomer?
Is de e-sigaret schadelijk?
De e-sigaret is een opkomend fenomeen. Steeds meer mensen lurken aan een pijpje met waterdamp en nicotine erin. "Geen tabak en dus gezond", zeggen de voorstanders. "Je blijft verslaafd aan nicotine", zeggen de tegenstanders. Hoe schadelijk is 'dampen'? We geven je antwoord op de meestgestelde vragen over het elektrisch roken. Kassa is morgen om 
19.07 op de buis, op
Nederland 1
Doe mee en win!
Je kan vanuit het Kassa Panel een uitslag delen op Facebook en Twitter. Onder alle delers verloten we een leuke prijs. Je maakt namelijk kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Natuurlijk woon je dan ook de uitzending bij.
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!