Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Kun je deze zomer al op vakantie naar het buitenland?

23-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3896 keer bekeken
  •  
zomervakantie reizen buitenland 1127
Kun je deze zomer al op vakantie naar het buitenland? Joyce Donat van de Consumentenbond geeft in Kassa antwoord op kijkersvragen over reizen naar het buitenland. Ook werpen we een blik op de kleurmaskers van Andrélon, die voor een uitwasbaar product toch wel een heel permanent karakter hebben, onderzoeken we in Kassa’s Leefstijlprogramma wat meer bewegen met onze kandidaten doet en helpt de Belbus meneer Kamphuis, die zijn muntgeld kwijtraakte toen hij dit in een apparaat van ABN AMRO stortte.

Vakantievragen

Heel langzaam lijken er versoepelingen te komen. De terrassen gaan voor een paar uur open en maar liefst 68000 mensen schreven zich onlangs in voor een proefvakantie naar Gran Canaria, waarbij slechts plek is voor 180 mensen. Het blijkt: mensen staan te trappelen om weg te kunnen. Maar kunnen we deze zomer - met of zonder mondkapje, testbewijs, vaccinatie en/of quarantaineplicht - alweer op vakantie naar het buitenland? En als het kan, waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Joyce Donat van de Consumentenbond geeft in Kassa antwoord op kijkersvragen.

Andrélon kleurmaskers

Op TikTok, een socialemedia-app waar korte muziekvideo's gemaakt en gedeeld worden, ontstond een flinke hype de afgelopen weken: Andrélon’s nieuwe kleurmaskers. Een haarmasker dat je haarkleur mooier zou moeten maken en snel uitwasbaar zou moeten zijn. Dat pakte voor veel consumenten helaas anders uit. We horen hoe Maaike het probeerde met haar stiefdochter, die als gevolg nu jaren vastzit aan een andere haarkleur.

Kassa’s Leefstijlprogramma | Bewegen

In Kassa’s Leefstijlprogramma werken acht kijkers gezamenlijk aan een gezonde(re) leefstijl. Een van de facetten waar veel aandacht voor is, is bewegen. Amber gaat met drie van de deelnemers op pad om te horen wat (meer) bewegen met ze doet. Daarna trekt ze haar hardloopschoenen aan om van Erik Scherder te horen dat er nog een tweede pandemie gaande is: zitten.

Wat kan een datalek voor jou als gevolg hebben?

Ze vliegen je de afgelopen tijd om de oren: datalekken. Door een hack of lek bij een bedrijf komen duizenden of zelfs miljoenen gegevens van klanten mogelijk in verkeerde handen. Wat kunnen de gevolgen daarvan zijn? En hoe kun je jouw gegevens beschermen? We bespreken het zaterdag in Kassa.

Belbus: Stortingsgevaar bij ABN AMRO

Meneer Kamphuis heeft 1000 euro aan muntgeld gespaard en wil dit storten in een apparaat van ABN AMRO. Pas nadat hij al zijn geld in het apparaat heeft gestort, komt hij erachter dat het apparaat geen muntgeld meer accepteert. Hij belt direct het ABN AMRO servicenummer, maar krijgt hier een boze reactie. Hij zou het apparaat hebben gesloopt en kan fluiten naar zijn centen.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is zaterdag om 19:05 live te zien bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!