Kassa

Zaterdag in Kassa: Kortsnuitige honden illegaal gefokt

28-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2063 keer bekeken
  •  
hondje fokken honden kortsnuitig 1127

Zaterdag duiken we in Kassa in de wereld van de illegaal gefokte kortsnuitige hondjes. Niet alle fokkers houden zich aan de wettelijke regels. In de Belbus het verhaal van Aldo. Zijn tuinhuisje is maar half afgebouwd. Komt het ooit nog goed? En, nieuwe studenten krijgen weer een basisbeurs. Maar hoe moet het met de torenhoge studieschulden die studenten de afgelopen jaren hebben opgebouwd? 

Niet alle fokkers houden zich aan de wettelijke regels die gelden voor kortsnuitige honden. Ook al kan dat ten koste gaan van de gezondheid van hun pups. Kassa duikt wederom in de wereld van illegaal gefokte kortsnuitige honden.

Wat gebeurt er met de torenhoge studieschulden?

Goed nieuws voor toekomstige studenten: de basisbeurs komt terug. Het huidige leenstelsel verdwijnt en studenten krijgen vanaf volgend jaar weer maandelijks een vast bedrag van de overheid. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord. Maar hoe zit het met de studenten die de afgelopen jaren moesten lenen om rond te komen en soms torenhoge studieschulden hebben?

Belbus: Half afgebouwd tuinhuisje

Aldo zit al acht maanden met een half afgebouwd tuinhuisje. De leverancier belooft eerst het af te maken, dan de boel te vervangen en annuleert vervolgens de koopovereenkomst. Aldo weet niet meer wat te doen en schakelt de Belbus in.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kijk Kassa, zaterdag 29 januari om 19.05 uur op NPO1.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

KasjavH
KasjavH28 jan. 2022 - 11:34

Ja natuurlijk. Ook op Nederlandse site voor Poolse mensen die hier wonnen..sort Marktplaats, zonder gene verkopen ze zulke honden. Advertenties van brood fokkers. Rassen die in Nederland verboden zijn (hoe triest is dat) eerder had ik dit site aan autoriteiten doorgegeven, maar ik heb opgemerkt dat men weinig interessen geeft om dit te onderzoeken....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!