Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Kassa’s lipsticktest! Welke blijft het beste zitten?

30-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
lipstick 930
Zaterdag in Kassa: Welke lippenstift blijft het beste zitten? Ontdek het in Kassa’s lipsticktest! Verder hebben we het over supplementen die te hoge doseringen vitamine b6 bevatten. En een aanmaning zonder betalingsherinnering, mag dat wel? We besteden ook aandacht aan woningbouwverenigingen. Zij vragen om een inkomensverklaring aan woningzoekenden vóór zij reageren op een woning. Dat is in strijd met de AVG.

Lipsticktest: welke blijft het beste zitten?

Je hebt een mooie kleur lippenstift uitgezocht maar na één broodje is er niks meer van te zien. Kassa heeft voor je uitgezocht welke lippenstift het allerbeste blijft zitten.

Te hoge doseringen vitamine b6

Een supplement mag sinds 1 oktober 2018 maximaal 21 milligram vitamine b6 bevatten. Een teveel kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Voorraden met hogere doseringen mogen nog wel uitverkocht worden. Is dit wel verantwoordelijk?

Aanmaning zonder herinnering

Bestel je online een product en  vergeet je die te betalen, dan is het bedrijf wettelijk verplicht een betalingsherinnering te sturen. Maar als je van de overheid een verkeersboete of een aanslag voor de gemeentelijke belasting vergeet te betalen kun je direct ene aanmaning krijgen. Is dat wel eerlijk?

Verplichte inkomensverklaring

Woningbouwverenigingen hebben de inkomensverklaring van woningzoekenden pas nodig bij toewijzing van een woning. Maar corporaties dwingen woningzoekenden het document met gevoelige persoonsgegevens al aan te leveren voordat ze reageren op een woning. Dat is in strijd met de AVG, de nieuwe privacywet.

Belbus: dure bank van slechte kwaliteit

Een dure bank zakt na slechts vijf dagen al doormidden. 261 dagen na de eerste levering van de hoekbank, zijn Ingeborg en Robert er nog niet uit met Woonsquare.

Geef live je mening!

Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Kassa bijwonen? Kies  hier  de datum van jouw keuze.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!