Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Inboedelverzekeraar keert alleen dagwaarde uit

27-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_huis1_04.jpg
Morgen in Kassa aandacht voor een inboedelverzekeraar die alleen de dagwaarde uitkeert. Mag dat? Verder: mensen met spaargeld betalen meer belasting dan ze aan rente krijgen. Ook besteden we aandacht aan vermogensbeheerders. Wat kost zo iemand als je wil beleggen?
Inboedelverzekeraar keert alleen dagwaarde uit
De gasexplosie in Rotterdam verwoestte de hele inboedel van hun huis, maar gelukkig waren de bewoners goed verzekerd, voor €50.000. Toch niet, want de verzekeraar vergoedt alleen de dagwaarde en die is nog geen €6000.
Belasting betalen over je spaargeld
De Rabobank verlaagde vorige week de spaarrente naar 0,9%. De Belastingdienst gaat er nog steeds vanuit dat mensen op hun spaarrekening 4% rente ontvangen. Over die vermeende 4% betaal je belasting. Dat betekent dat veel mensen meer belasting over hun spaargeld betalen dan ze aan rente ontvangen.
Wat kost een vermogensbeheerder?
Hoeveel betaal je aan de vermogensbeheerder als je voor een periode van twintig jaar €25.000 wil beleggen? Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste is maar liefst €10.000!
Onze Zorg: deel vier
De speciale school van Lotte is bang dat Lotte straks niet meer naar school kan, omdat er geen geld is. Dan zit Lotte gedwongen thuis.
Kassa is om 
19.07 te zien op
NPO1
Geef live je mening!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. Je zit tijdens de uitzending achter de knoppen op je smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!