NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Hoge kosten bij naamswijziging vliegtickets

10 jan 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Vliegtuig vliegen reizen
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan leeftijdsdiscriminatie bij het afsluiten van een autoverzekering. De één betaalt meer dan de ander op basis van onder andere leeftijd. Verder gaan we het hebben over de hoge kosten voor een naamswijziging op een vliegticket, hebben we de aftrap van de poepzakjestest en hebben we het over boetes die je krijgt van de Belastingdienst bij de btw-aangifte.

Leeftijdsdiscriminatie bij afsluiten autoverzekering

Je wilt een nieuwe autoverzekering afsluiten maar komt erachter dat je bij sommige verzekeraars geen verzekering kunt afsluiten. Of je moet als oudere, of zelfs als jongere, veel meer betalen dan een ander. Hoe kan dat en mag dat zomaar?

Hoge kosten bij naamswijziging vliegtickets

Bij het boeken van een vliegticket let je natuurlijk goed op of alle gegevens die je invult juist zijn. Toch kan het gebeuren dat je een (typ)fout maakt in je naam. Bij een aantal luchtvaartmaatschappijen kun je zo’n fout kort na boeking nog kosteloos wijzingen, maar als je er later achter komt kan dat je zeer duur komen te staan. Zo zijn er ook vliegmaatschappijen die geen mogelijkheid bieden om een fout aan te passen, er zit dan niks anders op dan een compleet nieuw ticket te kopen. Mag dat zomaar?

Hoge boete van Belastingdienst door foutje btw-aangifte

Je bent een zelfstandige zonder personeel of hebt tijdens je studie een bijbaantje als fietskoerier en bent daarom verplicht om elke kwartaal BTW aangifte te doen. Maar wat doet de belastingdienst als je een klein foutje maakt?

Aftrap poepzakjestest

Kassa test hondenpoepzakjes! Je kunt ze krijgen in alle soorten en maten, met of zonder geurtje en in alle kleuren van de regenboog. Maar welk zakje is nou het fijnst? Een panel van hondenliefhebbers gaat met hun trouwe viervoeters aan de slag met verschillende hondenpoepzakjes en beoordeelt de zakjes op allerlei punten. Zaterdagavond zie je de aftrap van deze test.

Kassa is om 19:05 live op NPO 1 bij BNNVARA. Geef je mening!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!