Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Hoe zit het met de inleverpunten voor plastic flessen?

25-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2400 keer bekeken
  •  
lege flesjes statiegeld 1127

In Kassa alles over de handel in NFT’s, digitale eigendomscertificaten van een kunstwerk, foto of zelfs een twitterbericht. De één wordt schatrijk en de ander opgelicht. Wat is het precies en wat moet je als consument ermee? En de gemeente Rotterdam ziet toch af van de omstreden verkoop van het vakantiepark Hoek van Holland na publieke verontwaardiging en uitgebreide aandacht in Kassa. Verder, onderzoeken we of je kleine statiegeldflesjes ook weer kan inleveren op de plek waar je ze gekocht hebt. En in de Belbus: hoe veilig is je bijzondere Lego-verzameling bij opslagbedrijf Shurgard?

Op elke plek waar je een plastic flesje kan kopen, moeten ook inleverplekken zijn. Van supermarkten tot tankstations: Kassa zoekt uit of deze inleverplekken allemaal werken naar behoren.

Hoek van Holland

De recreanten van recreatieoord Hoek van Holland streden ruim een jaar tegen de plannen van gemeente Rotterdam om het park te verkopen.  Ze waren bang dat het een commercieel park werd met dure vakantiebungalows. Nu is er een definitief besluit gekomen.

NFT's: de nieuwe hype

Het is een nieuwe hype in de digitale wereld: NFT’s. De één wordt er steenrijk van, terwijl de ander erop leegloopt. Maar wat is het en wat moet je er eigenlijk mee?

Belbus: Shurgard

Rogier Janssen heeft een zeer waardevolle lego-verzameling tijdelijk opgeslagen in een loods bij het bedrijf Shurgard. Veilig, denkt hij. Maar als de verzameling uit de loods wordt gestolen, trekt Shurgard z’n handen er vanaf en moet Rogier het maar uitzoeken.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is zaterdagavond 26 februari te zien om 19:05 op NPO1!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!