Kassa

Zaterdag in Kassa: Hoe lossen de scholen het nijpende lerarentekort op?

04-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1272 keer bekeken
  •  
kassa amber header laptop

Deze zaterdag in Kassa zetten we burgerinitiatieven om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen in de spotlight. We kijken naar krantenbezorging, waar door een tekort aan bezorgers veel kranten te laat of zelfs niet aankomen. Ook kijken we naar het nijpende lerarentekort en de creatieve manieren van scholen om dit tekort op te vullen.

“Meldt u zich, als u iets kunt betekenen voor het onderwijs!” Deze oproep deed onderwijsminister Dennis Wiersma deze week in de hoop het lerarentekort, het grootste hoofdpijndossier van zijn nieuwe ambt, op te lossen. Momenteel zijn er ruim 9000 fulltime lerarenbanen vacant. Hoe lossen scholen dit probleem op? We gaan op bezoek bij de Indische Buurtschool in Amsterdam die met een juf uit Suriname het probleem wil oplossen.

Krantenbezorging

Het aantal klachten over krantenbezorging neemt de afgelopen jaren toe. De kranten komen vaker te laat, of worden in sommige gevallen zelfs niet bezorgd. De oorzaak is een bezorgerstekort. Wanneer je als abonnee contact opneemt met de klantenservice, zorgt dat vaak voor alleen maar meer frustratie: je hoort automatische bandjes of staat lang in de wachtrij. 

Burgerinitiatieven voor Oekraïne

Opvallend veel mensen willen iets doen voor de Oekraïense slachtoffers. Er schieten ontzettend veel initiatieven uit de grond: van het inzamelen van allerlei soorten spullen, acties om geld op te halen, het ophalen en in huis willen nemen van vluchtelingen tot het doneren van geld aan de bekende hulporganisaties. Wat kan je nou het beste doen? Waar zijn de Oekraïners nou het beste mee geholpen?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

IDMB
IDMB6 mrt. 2022 - 16:49

Het lerarentekort kan snel en simpel worden opgelost. Iedere parttime leraar moet gewoon ietsje meer gaan werken. Zo lang dat niet gebeurt, moeten leraren niet klagen.

Catweazel
Catweazel5 mrt. 2022 - 11:58

Het hele probleem is dat er veel teveel instroom is van mensen buiten NL. Als er namelijk 100.000 mensen in NL erbij komen waarbij de kinderen al een achterstand hebben in taal en geschrift en er dus zoveel aandacht aan besteed moet worden dan krijg je vanzelf te korten. Er komen meer mensen bij maar niet meer leraren. Daarbij willen die leraren nog meer geld hebben. Een leraar is een goed betaalde baan met de meeste (vrije) vakantie dagen samen met die volksvertegenwoordigers in Den Haag van alle mensen die werken hier in NL.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!