Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Vanaf 5 september terug op tv!npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Hoe kom je als gezin de coronacrisis door?

27 mrt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
zoon puber bankhangen 1127
Zaterdag in Kassa de vraag: Hoe houd je als gezin in deze moeilijke tijden alle ballen in de lucht? Ook kijken we naar de gevolgen van corona voor mensen met een psychische aandoening. Hij redden zij zich? Een probleem van een andere orde: hoe moet het met ons haar nu de kappers zijn gesloten? In Kassa tips en tricks over hoe je thuis het haar van je huisgenoot of van jezelf kunt knippen. Verder gaat het vakantieseizoen dit weekend officieus van start. Kun je nog lekker weg in eigen land tijdens 'corona'? In de Belbus helpt Sahil weer mensen die door corona in de problemen zijn geraakt.

Hou houd je als gezin alle ballen in de lucht?

Pubers moeten in tijden van corona thuis braaf aan hun schoolwerk. Maar zélf willen ze bankhangen, gamen en afspreken met vrienden. En dat leidt tot irritaties en ruzie. We praten hierover met ontwikkelingspsycholoog Steven Pont.

GGZ en corona

De coronacrisis zorgt voor een toenemende onrust en spanning in de samenleving. En helemaal bij mensen met een psychische aandoening. Wat doen de beperkende maatregelen en het isolement met mensen die mentaal kwetsbaar zijn en juist gebaat bij persoonlijk contact? Hoe redden zij zich en wat voor oplossingen worden er gevonden om hen toch bij te staan?

Kappers dicht? Geen nood

Wat als je net toe bent aan een knipbeurt nu alle kappers gesloten zijn? Helaas is het nog even wachten tot een professionele knipbeurt weer mogelijk is. Daarom in Kassa tips and tricks over hoe je thuis het haar van je huisgenoot of van jezelf kunt knippen. En ook wat je vooral niet moet doen!

Lekker weg in eigen land: kan dat nog?

Dit weekend is de officieuze start van het voorjaarsseizoen voor campings en vakantieparken. Maar is het met de coronapandemie wel mogelijk er in eigen land op uit te gaan? Deze week mochten in delen van het land de campings en vakantieparken met maatregelen openblijven, elders werden ze gedwongen te sluiten.

De Belbus komt helpen!

De Belbus trekt ook deze week alles uit de kast om mensen te helpen die door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt! Zo gaat Sahil langs bij Jasmine uit Krommenie. Normaal gaat ze elke week sjoelen bij haar oma, maar door de crisis gaat dit niet meer door. Ook helpt hij Susanne om haar vriend Jeroen te verrassen. Susanne en Jeroen hebben sinds januari een relatie maar moeten elkaar nu missen.

En we bespreken wat de redactie van Kassa deze week verder opviel rondom het coronavirus.

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!