Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Hoe is het gesteld met de 'coronapuppy's'?

30 okt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
puppy's drie honden 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan 'coronapuppy's'. Sinds de eerste coronagolf groeit de vraag naar huisdieren. Zijn de baasjes maanden later nog steeds blij met hun huisdier? Verder laten we zien hoe zwaar de combinatie werk en zorg is voor mantelzorgers. In de Belbus duikt Ciana in de wereld van Zwembad-discounter.com. En waarom krijgen consumenten het geld voor een geannuleerde vlucht niet binnen 7 dagen terug?
Veel mensen kopen sinds de eerste coronagolf in maart een puppy, of halen een huisdier uit het asiel. Om de eenzaamheid tegen te gaan, of om wat meer lichaamsbeweging te krijgen tijdens het thuiswerken. Online worden de leukste dierenfilmpjes gedeeld. Hoe blij zijn de baasjes van de coronapuppy's een half jaar later met hun nieuwe huisgenoot? Zijn er hondjes teruggebracht, of vertoeven ze nog allemaal lekker bij hun nieuwe baasjes?

Wachten op geld voor geannuleerde vlucht

Vanwege de coronapandemie zijn veel vliegtickets geannuleerd. Als dat gebeurt, heb je er recht op om binnen 7 dagen je geld terug te krijgen, maar consumenten moeten daar vaak maanden op wachten.

Overbelasting onder mantelzorgers

Steeds meer mensen raken overbelast door de zware zorg voor een ouder, een ziek kind of een partner. Nederland telt inmiddels 4.4 miljoen mantelzorgers waarvan een kwart overbelast is. Hoe combineer je de zware zorg met een werkend leven?

Belbus duikt in zwembadwereld

Ciana neemt deze week een duik in de praktijken van Zwembad-discounter.com. Martin uit Zierikzee krijgt namelijk nog bijna 2000 euro van dit bedrijf. Helaas krijgt hij de klantenservice nauwelijks te pakken. En met hem vele anderen…

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

coar
coar31 okt 2020 - 9:24

Ik zou zo graag dat er aandacht zou worden besteed aan het hebben het verzorgen en vooral de kosten van een huisdier met name de hond.Nu steeds meer mensen in deze corona tijd uit verveling of tijdverdrijf menen een hond te moeten aanschaffen en bang ben ik dat na de corona de lol erweer van af is en het dier word gedumpt er zou er goede voorlichting moeten komen over de zorg maar vooral over de kosten en de verantwoording dat je voor het dier draagt het is immers geen mode artikel dat je na verloop van tijd maar weer weg kunt doen omdat het niet meer in het interieur past of de kosten van onderhoud te hoog zijn of niet goed hebt nagedacht dat ook bij kou en regen je de hond meerder keren per dag moet uitlaten.Ik denk dat veel mensen hier niet goed over nadenken en als het dan tegenvalt het dier maar weer wegdoen en dat moeten we zien te voorkomen.

1 Reactie
spikkel
spikkel3 nov 2020 - 6:48

Het zullen vaak ook niet de gezondste puppies zijn. Welke fokker kan volgende maand leveren ? De broodfokker. Veel van die puppies zitten over 2 jaar in het asiel met mogelijk de nodige gezondheidsklachten. Wat betreft goede voorlichting ..... het reclamespotje van SPUP vind ik hele goede voorlichting.

Peter73
Peter7330 okt 2020 - 17:20

Door de Corona ziet ik nog steeds thuis door een complicaties van operatie liesbreuk (matje)zit ik nog steeds thuis operatie uitgesteld zeker drie maanden ik kan nog steeds niet werken maar nu de arbeidsongeschiktheid kijken word dat niet verlengd of vergoed zowel ik als de werkgever kan er niks aan doen maar ik zit er wel me😔onder tussen zit ik aan de methadon om op de been te blijven is hier wat aan te doem