Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Hoe goed is een ‘Excellente School’?

16-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
schoolkinderen_studenten_930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan scholen met het predikaat 'Excellent'. Hoe excellent zijn die precies? Verder hebben we het over hoe gezond groentechips zijn, de Face ID van de iPhone X en we hebben weer de Maand van de Stress!
Hoe goed is een ‘Excellente School’?
In Nederland zijn er 248 scholen die zich excellent mogen noemen. Je verwacht dan dat je kind daar het beste onderwijs krijgt dat er is. Maar klopt dit ook? Kassa ging op onderzoek uit en de Inspectie van het Onderwijs geeft in de studio tekst en uitleg.
Groentechips: een gezonder alternatief?
Paprika chips, naturel chips, bieten chips… Chips heb je in allerlei smaken en tegenwoordig is groentechips erg populair. Je hebt ze bijvoorbeeld in de smaken pastinaak en zoete aardappel. Je denkt: ‘groente, dan moet het wel gezonder zijn’. Maar is dat ook zo?
Kunnen vreemden je telefoon met gezichtsherkenning ontgrendelen?
Een groot deel van je digitale leven staat op je telefoon. En dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Waar je vroeger een pincode of een vingerafdruk nodig had om je telefoon te openen, is er nu iets nieuws: de Face ID-verificatie. Met één blik op het scherm kun je tegenwoordig je telefoon openen. Maar kan alleen jij dat? Of misschien ook iemand die op je lijkt?
Stress-test in De Maand van de Stress
In de Maand van de Stress ondergaan onze testpersonen enkel stress-testen. Hoe gestrest raken ze van een sollicitatiegesprek?
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram ! Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!