Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Hoe begrijpelijk zijn kieswijzers?

24-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
stemmen 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan de kieswijzers. Hoe begrijpelijk zijn deze stemhulpen? Verder hebben we het over Interbank en de torenhoge rentes en over grote verschillen in kosten van gehandicapten parkeervoorzieningen.
Hoe begrijpelijk zijn kieswijzers?
Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en de verschillende kieswijzers schieten als paddenstoelen uit de grond. Miljoenen Nederlanders vullen er één of zelfs meerdere in. Maar hoe begrijpelijk zijn de StemWijzer, het Kieskompas en de vele andere kieswijzers eigenlijk? En hechten we waarde aan de uitslag?
Interbank veroordeeld tot betalen schadevergoeding; wat betekent dit voor de klanten?
Bij het KiFiD is deze week een bindende uitspraak gedaan door de Commissie van Beroep waarin Interbank wordt veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding voor de te hoge rentes in het verleden. De grote vraag: Heeft deze uitspraak betekenis voor de duizenden andere klanten van Interbank die rentes van meer dan 10 procent moesten ophoesten voor hun krediet?
Grote verschillen in kosten van gehandicapten parkeervoorzieningen
Uit onderzoek van Kassa naar de kosten voor gehandicapten parkeervoorzieningen in de 25 grootste gemeenten blijkt dat de kosten die je als mindervalide kwijt bent sterk kunnen verschillen per gemeente. Zo betaal je in de gemeente Ede voor een gehandicapten parkeerplaats en gehandicaptenparkeerkaart samen €88,50, terwijl je in Eindhoven €638,90 kwijt bent voor dezelfde voorzieningen. De gehandicaptenparkeerkaart is in heel Europa geldig, maar wat je ervoor betaalt verschilt dus ook flink per gemeente. 


De Maand van het Bewegen; neem de trap!
Als je meer wilt bewegen, is de trap nemen in plaats van de lift een goed begin. Bewegingswetenschapper Melvyn Roerdink motiveert mensen om dit te doen met het door hem bedachte ‘Trapplaus’. Ondertussen moeten de werknemers van BNN-VARA er zelf ook aan geloven! Het gehele trappenhuis is onder handen genomen en iedereen wordt verleid om naar de bovenste verdieping te wandelen.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter  voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

marleenvanh
marleenvanh24 feb. 2017 - 18:15

Heb er twee gedaan en kwam op heel verschillende partijen uit. Een keer op de partij die ik verwachtte maar de tweede op een waar ik absoluut niet achter (kan) sta(an)..

honda98
honda9824 feb. 2017 - 13:38

ik heb geen kies wijzer nodig om dat ik weet waarop ik stem.maar de kiezers die verkeert stemmen hoeven ook niet te mopperen als we weer zo"n waardeloos kabinet zoals ditkrijgen. daarom kies bewust dan heb je geen stem wijzer nodig

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!