Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Grootschalige oplichtingspraktijken via online vacatures

25-11-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
internet 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan vacaturefraude. Er zijn veel oplichtingspraktijken via online vacatures. Verder hebben we het over de warmtelevering. Het gaat vaak mis met de afrekening. En we hebben weer een update over ‘de maand zonder toegevoegde suikers’ met de familie Bloks!
Grootschalige oplichtingspraktijken via online vacatures
Je komt een interessante vacature tegen en je stuurt je sollicitatiebrief en een kopie van je identiteitsbewijs op. Het bedrijf heeft al je gegevens, maar je hoort vervolgens niks meer… Totdat er opeens een rekening is geopend met een kredietlimiet van 2500 euro. Wat is vacaturefraude precies?
Onduidelijkheid over afrekening warmtelevering
Eens per jaar is er een afrekening voor de warmtelevering. De warmtelevering bestaat uit een variabele post voor het verbruik en de vaste kosten zoals het vastrecht. In 2016 is daar een maximum van 276 euro voor vastgesteld. Maar er komt plotseling ook een rekening binnen voor een compensatiefonds. Hier is veel onduidelijkheid over.
Update: De maand zonder toegevoegde suikers
We volgen deze maand de familie Bloks. Zij doen mee aan de uitdaging ‘een maand zonder toegevoegde suikers’. Lukt het ze om geen toegevoegde suikers binnen te krijgen? We gaan dit keer koken met kok Pierre Wind!
Jij kunt volgende maand meedoen met ‘de maand zonder smartphone’! Meld je aan bij onze Facebookgroep: http://bit.ly/2f9Tjeg Ook updaten we een speciaal dossier op onze website. Deze kun je hier vinden.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter  voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!