Kassa

In Kassa: Groeiend tekort aan geschikte woningen voor ouderen

31-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
huis woning 1127
Zaterdag in Kassa kijken we naar het groeiend tekort aan geschikte woningen voor ouderen. Veel alleenstaande ouderen zitten in grote eengezinswoningen die niet levensloopbestendig zijn. Ze willen wel verhuizen, maar kunnen geen geschikte woning vinden. Hoe moet het tekort aan seniorenwoningen verholpen worden? Ook besteden we aandacht aan de aanhoudende klachtenstroom over MijnVerklaring.nl en zie je de uitslag van de hondenpoepzakjes-test. 

Groeiend tekort aan geschikte woningen voor ouderen

Er is grote krapte en een gebrek aan doorstroom op de woningmarkt, terwijl veel ouderen in grote eengezinswoningen zitten. Vaak wil die groep wel verhuizen en zich voorbereiden op de toekomst, maar zo eenvoudig gaat het niet... Hoe moet het tekort aan woningen voor ouderen worden verholpen?

Aanpassingen vroegpensioen ABP

Je hebt met het ABP afspraken gemaakt om eerder met pensioen te kunnen. Maar door het vorig jaar gesloten Pensioenakkoord krijg je nu eerder AOW en wil het ABP de eerder gemaakte afspraken over je pensioen ook aanpassen. Dat dit niet voor iedereen goed uitpakt en dat je een keuze hebt om die aanpassing te weigeren, vergeten ze alleen even te vermelden in de brief die ze je sturen.

Klachtenstroom over MijnVerklaring.nl blijft aanhouden

Eind 2019 besteedden we in Kassa aandacht aan MijnVerklaring.nl, een commerciële tussenpartij die tegen betaling een Verklaring Omtrent het Gedrag-aanvraag voor je klaar kan zetten. Klanten zijn boos, omdat ze van tevoren niet duidelijk is gemaakt dat ze twee keer moeten betalen. Eigenaar Ferhat beloofde beterschap, maar twee maanden later regent het nog steeds klachten. De grote vraag: wat is zíjn verklaring?!

Uitslag hondenpoepzakjestest

De afgelopen weken heeft een panel van hondenliefhebbers verschillende hondenpoepzakjes getest. Zaterdag zie je de uitslag! Welk hondenpoepzakje komt als beste uit de test?

Kassa is om 19:05 live op NPO 1 bij BNNVARA. Geef je mening!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Kees49
Kees491 feb. 2020 - 20:18

in onze gemeente eind 2018 voorstel 75 sociale woningen voor 55+. om doorstroming te krijgen in eens gezin woningen, bouw is gestart maar nu gaan we in onze gemeente huizen slopen en deze bewoners krijgen voorrang...dus NIKS doorstroming...en indien er iets overblijft gaan de bewoners die al bij deze woningstichting een huis huren met voorrang hier recht op hebben.  Dit laatste is DISCRIMINATIE...…ministrerie in  DEN HAAG slaap gewoon verder.iedere minister en/of staats secretaris beloven bij KASSA koeien met gouden oren. voor ons als  resultaat 16 jaar ingeschreven en KANSLOOS.

aad piraat
aad piraat1 feb. 2020 - 12:08

Alle beschikbare woningen zijn voor het leeuwendeel van de ouderen niet betaalbaar dankzij de nullijn en pensioen maatregelen van de VVD regeerperiode.

spikkel
spikkel1 feb. 2020 - 0:33

De levensloopbestendige woningen zijn er wel hoor maar niet voor huurder met huurtoeslag .....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!