Kassa

Vandaag in Kassa: Gezondheidsrisico's bij rauwe tonijn

24-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
255 keer bekeken
  •  
Tonijn in sushi
Deze uitzending besteden we in Kassa aandacht aan tonijn waarbij met de kleur wordt gesmoeld. Mag dat zomaar? En welke gezondheidsrisico's brengt dit met zich mee? Verder onderzoeken we malafide webshops en de veiligheidsrisico's van smart locks. In de Belbus is aandacht voor een onterechte kosten bij een overbodig rijvaardigheidsonderzoek. Dit en meer zie je zaterdag in Kassa bij BNNVARA om 19:05 op NPO 1.

Gezondheidsrisico's bij rauwe tonijn

Sinds de sushi populair is geworden, wordt er enorm met tonijn gesjoemeld. De blauwvintonijn mag niet meer vanwege het vangstverbod. Dus gebruikt men vooral de geelvintonijn en kleurt deze bij zodat ze lijkt op die dure blauwvintonijn. Dat is zeer profijtelijk en er worden grote winsten gemaakt. Maar het is levensgevaarlijk, want door dat bijkleuren kan de consument niet meer zien dat de vis bruin is geworden en is bedorven. Dat is levensgevaarlijk, want in bedorven tonijn zit veel histamine. Dat kan tot ernstige ziektes leiden en bij mensen die er gevoelig voor zijn zelfs tot de dood.

Hoe herken je bedorven tonijn?

Smart locks

Apparaten in en om het huis worden alsmaar slimmer. Je sluit ze aan op je WiFi of op bluetooth en kan ze eenvoudig op afstand bedienen. Een slimme thermostaat, een slimme energiemeter en er is nu ook een slim slot waarmee je op afstand je slot kan opendoen. Maar hoe 'slim' is zo'n slim slot op je voordeur? En wat zijn de risico's?

Malafide meubelwebshops

Je bestelt een bank, betaalt voor de bank, maar krijgt het uiteindelijk nooit geleverd. En het geld, dat zie je niet meer terug. Dat overkwam verschillende kopers van de ‘webshops’  www.mookumliving.nlwww.monkidesign.nl  en  www.differentbydesign.nl . Deze zien er toevallig allemaal precies hetzelfde uit. Wat zit daarachter? Je ziet het zaterdag in Kassa.

Geef live je mening!

Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Wil je dit seizoen nog bij Kassa zijn? Wees er dan snel bij want de laatste uitzendingen zijn in zicht! Bestel je tickets  hier .

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!