Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Gevaarlijke en milieuonvriendelijke pelletkachels

20 dec 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Pelletkachel
In de laatste uitzending van 2019 besteden we aandacht aan een nieuwe maatregel voor ex-kankerpatiënten. Zij kunnen straks, net als ieder ander, onder dezelfde voorwaarden een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Verder hebben we het over gevaarlijke en milieuonvriendelijke pelletkachels, laten we je zien hoe je een heerlijke budget kerstmaaltijd kunt maken én is het de laatste uitzending van Brecht.
Pelletkachel: niet goed voor het milieu en nog gevaarlijk ook
Een pelletkachel zou goed zijn voor het milieu en daarom kreeg je er subsidie op tot het einde van dit jaar. Maar wat blijkt: de kachel is helemaal niet zo goed voor het milieu en als je pech hebt, blijkt die nog gevaarlijk te zijn ook.
Minister Hoekstra treft maatregel voor ex-kankerpatiënten: hoe zit het precies?
Afgelopen week kondigde minister Hoekstra (Financiën) aan dat hij een schone lei-beginsel wil invoeren. Daardoor kunnen ex-kankerpatiënten straks – net als ieder ander – onder dezelfde voorwaarden een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Momenteel lukt het deze mensen vaak niet om zo’n verzekering af te sluiten, omdat de verzekeraar het risico te groot vindt. Of ze betalen een flink hogere premie. Kassa besteedde in 2015 voor het eerst aandacht aan dit probleem. Wat houdt de maatregel precies in en voor wie gaat dit allemaal gelden?
Hoe maak je een budget kerstmaaltijd?
Speciaal voor Kassa hebben sterrenkok Erik van Loo en zijn zoon Juliën (van Loo) van restaurant Parkheuvel een budget kerstmaaltijd samengesteld. Ze zijn de uitdaging aangegaan en hebben voor ongeveer 10 euro per persoon een drie-gangen kerstmenu bedacht en bereid voor vier personen.
Kassa is om 19:05 live op NPO 1 bij BNNVARA. Geef je mening!
Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!