Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Gemeente niet verzekerd voor reparatie aan hulpmiddel

14-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1957 keer bekeken
  •  
participatiewet rolstoel 1127

Zaterdag in Kassa aandacht voor hulpmiddelen in bruikleen van de gemeente. Want als je een ongeluk krijgt, betaal jij de kosten voor de reparatie. Hoe zit dat precies? Verder laten we zien hoe gezond plantaardige yoghurt is en gaat de Belbus naar oma Willy. Zij woont namelijk in een schimmelhuis.

Gemeente niet verzekerd voor reparatie aan hulpmiddel

Als je een beperking hebt is daar gelukkig de gemeente die je een rolstoel in bruikleen geeft. Maar wat als je daar een ongeluk mee krijgt? Dan kan het zomaar zijn dat je een rekening van duizenden euro's krijgt voor reparatie van het hulpmiddel. Daar is de gemeente niet voor verzekerd en dus krijg jij de rekening.

Hoe gezond is plantaardige yoghurt?

Yoghurt gemaakt van soja, haver en kokos is populair bij veel mensen. De schappen liggen er vol mee en het wordt als vervanging gezien voor yoghurt op basis van melk. Maar is het wel zo gezond en milieuvriendelijk?

Belbus: Het schimmelhuis van oma Willy

Oma Willy (88) woont sinds augustus in een vochtig huis vol met schimmels. En hoewel de familie meteen aan de bel trekt, grijpt woningbouwvereniging Ymere niet in en stelt het dat oma maar wat de ramen moet openzetten.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!