Kassa

Zaterdag in Kassa: Geld niet terug ondanks fout van de Belastingdienst

17-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
belastingdienst 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan etiketten op producten. Kloppen die wel helemaal? Minister Bruins reageert in de uitzending over zijn actieplan 'Etikettering'. Verder gaan we het hebben over de Belastingdienst. Ze geven geen geld terug terwijl ze zelf een fout hebben gemaakt. Ook gaan we het hebben over niet geleverde producten van Goedkoper.nl.

Etiketten op producten: kloppen die wel?

In de schappen van de supermarkten wordt er gevochten om aandacht. Het ene etiket is nog groter en kleurrijker dan het andere en de teksten liegen er niet om. Of toch wel? Neem bijvoorbeeld de kreten: “Honderd procent ambachtelijk bereid”, “Zit vol granen en vezels”, “Geen toegevoegde suikers en het is lekker en gezond”. Lekker is het wel, maar is het wel zo gezond? En klopt het eigenlijk wel wat er op de voorkant van het etiket staat? Samen met Foodwatch kijken we kritisch naar het actieplan van minister Bruins, die in de uitzending een reactie geeft. We hebben alvast tips voor je op een rijtje gezet.

Bestellen via Goedkoper.nl: goedkoop blijkt duurkoop?

Stel: je bent op zoek naar een mooie bureaustoel, nieuwe gordijnen of een lekker warm dekbed en in je zoektocht stuit je op de website Goedkoper.nl. Je ziet mooie aanbiedingen en dus besluit je om direct te bestellen. Maar… na maanden wachten en tig keer contact zoeken heb je die bestelling nog steeds niet binnen. Wat is er aan de hand?

Huurtoeslag: geld niet terug ondanks fout van de Belastingdienst

Je moet duizenden euro’s aan huurtoeslag terugbetalen, maar als blijkt dat de Belastingdienst een fout heeft gemaakt, krijg je je geld niet terug. Wat nu?

Praat, like, volg

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

tijger1
tijger118 jan. 2020 - 10:13

Zal wel beetje ingewikkelder liggen.

gerardvantol
gerardvantol17 jan. 2020 - 16:05

De belastingdienst kan niks terugbetalen, want ze moeten al die witteboord criminelen van hoge salarissen voorzien.

betty kaminskas
betty kaminskas17 jan. 2020 - 13:07

Heb ook negatieve ervaring met de belastingdienst. Maar als je dit aangeeft dat er een fout gemaakt is, sta je voor een dichte deur.

Rob-b
Rob-b17 jan. 2020 - 12:42

Zo houdt je wel vertrouwen in de Belastingdienst, als je dat al had

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!