Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Geen vergoeding voor bloedsuikersensor

25-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
blur-checking-close-up-1001897
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan sensoren om het bloedsuikergehalte te meten, want deze worden nog steeds niet vergoed. Verder laten we zien hoe een energieverkoper een consument in de val lokt en hebben we de naturel chips-test!
Geen vergoeding voor bloedsuikersensor
Sensoren om bloedglucose te meten worden nog steeds niet vergoed voor veel mensen die daar wel baat bij hebben. Dat terwijl Diabetesvereniging Nederland en artsen stellen dat de sensoren, die al jaren verkrijgbaar zijn, grote impact hebben op de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes. Waarom worden dergelijke sensoren niet vergoed?
Energieverkoper lokt consument in de val
We zijn getuige van een ‘adviesgesprek’ waarbij een gehaaide energieverkoper thuis langskomt en de consument in kwestie met een mooi verhaaltje in de val lokt. Tegelijkertijd lijkt deze jongen wél een officiële licentie te hebben om jouw energiegegevens op te kunnen vragen. Hoe zit dat?
Test: Naturel chips
Chips heb je in allerlei soorten en smaken: stokbroodje kruidenboter, patatje joppie, ribbels of gladde chips. Je kunt het zo gek niet bedenken. We testen de meest normale smaak die er is: naturel. Welke komt als beste uit de test?
Belbus: Tweak betaalt geen geld terug
Hans krijgt nog 270 euro van glasvezelprovider Tweak. Hij is er al maanden mee bezig maar het geld verschijnt niet op zijn bankrekening. Aan de klantenservice heeft hij bar weinig: zij 'verwachten' dat het geld wel overgemaakt gaat worden, beloven kunnen ze echter niet. Daar kan Hans natuurlijk niks mee, dus tijd voor de Belbus!
Kassa is om 19.05 uur op NPO1. Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren! Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram! Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!