Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Gaat geldigheid cadeaubonnen verlengd worden?

12 feb 2016
  •  
leestijd 2 minuten
930x520_cadeaubon
Morgen in de uitzending besteden we aandacht aan de geldigheid van cadeaubonnen. Na onze uitzending zijn de uitgevers om de tafel gaan zitten. Heeft dat geholpen? Verder: de kosten voor kinderopvang stijgt, maar de vergoeding blijft achter. Hoe zit dat?
Gaat geldigheid cadeaubonnen verlengd worden?
In november stelden we de beperkte geldigheid van cadeaubonnen aan de kaak en riepen we kijkers op hun verlopen cadeaubonnen op te sturen. Het lukte ons om postzakken vol verlopen cadeaubonnen te verzilveren en er ging bijna €10.000 naar het goede doel. Ondertussen is veel overleg geweest tussen bedrijven en de Consumentenbond over langere geldigheid van cadeaubonnen. Wat is het resultaat van die onderhandelingen?
Risico-opslag hypotheekrente niet bij alle banken eraf
Bij veel mensen is de hypotheek veel lager dan de waarde van hun woning. In die gevallen kan de risico-opslag van de hypotheekrente eraf, want de bank loopt immers geen risico meer. Dat kan honderden euro's per jaar schelen. Dankzij onze uitzending in december is dit al een aantal mensen gelukt, maar sommige banken willen hier echter niet aan meewerken.
Wat kost kinderopvang en hoeveel krijg je terug?
De prijzen voor de kinderopvang zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Gelukkig kun je daar bij de Belastingdienst kinderopvangtoeslag voor aanvragen. Uit onderzoek van Kassa en BOinK, belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, blijkt dat het adviestarief van de Belastingdienst, ver achterblijft bij die realiteit. We zet de zaken op een rij en de politiek reageert.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!