Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: financieel gedupeerd door wanbetalersregeling

07-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_geldknip_02.jpg
In een nieuwe uitzending van Kassa praten we verder over asbest in Louweshoek. Gaat de woningbouwvereniging z'n verantwoordelijkheid nemen? Verder testen we zoetjes en spreken we over een festivalorganisatie die er met het geld vandoor ging. Ook kijken we naar een ouder echtpaar dat financieel gedupeerd is door de wanbetalersregeling van het CvZ.
Zaterdag in Kassa: financieel gedupeerd door wanbetalersregeling
Een ouder echtpaar betaalde tien jaar geleden per ongeluk te weinig premie aan het ziekenfonds. Nu zijn ze aangemerkt als wanbetaler en zitten ze met een torenhoge schuld, omdat ze de dure premie en de bijbehorende boete niet kunnen betalen. De rechter heeft daar inmiddels korte metten mee gemaakt. Wat betekent deze uitspraak voor de steeds groter wordende groep mensen die hun ziektekostenverzekering niet kunnen of willen betalen?
Festivalorganisatie vertrokken: hoe krijg je je geld terug?
In het Zeeuwse Hulst zou in 2011 een enorm festival, Nine O'Clock, plaatsvinden. De mensen uit het dorp kochten alvast kaarten, maar de organisatie is met de noorderzon vertrokken en het festival gaat niet door. Hoe krijg je dan je geld terug?
Test: zoetjes
Wie niet teveel suiker wil eten kan in de koffie of thee een zoetje gebruiken. Deze suikervervangers worden gemaakt op basis van verschillende zoetstoffen. We lieten 40 bouwvakkers een heleboel kopjes koffie drinken voor de grote zoetjestest. Hoe smaken ze?
Vervolg asbestschandaal Louweshoek
Vorige week besteedden we aandacht aan asbest in wooncomplex Louweshoek in Amsterdam. Deze week het vervolg op het asbestschandaal. Er ligt veel gevaarlijk asbest in de flat en niemand voelt zich verantwoordelijk. Wat gaat de woningbouwvereniging doen voor de woedende bewoners?
Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1
Doe mee en win!
Je kan vanuit het Kassa Panel een uitslag delen op Facebook en Twitter. Onder alle delers verloten we een leuke prijs. Je maakt namelijk kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Natuurlijk woon je dan ook de uitzending bij.
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!